Osijek
SURADNJA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE I OPĆINE ČEPIN

Beketincima igralište, a folklorašima oprema
Objavljeno 11. kolovoza, 2019.
U naselju čepinske općine Beketinci bit će napravljeno novo dječje igralište koje će najmlađi stanovnici tog sela moći uskoro koristiti. Naime, riječ je o donaciji i to od strane Osječko-baranjska županije koja je nedavno potpisala ugovor za to igralište u sklopu donacije jedinicama lokalne samouprave na svom području.

Igralište u Beketincima, kao dodatni sadržaj na javnom prostoru, bit će napravljeno prema dogovorenom roku do kraja listopada ove godine.

Kako doznajemo, vrijednost investicije je 105.000 kuna, a financira se iz proračuna Osječko-baranjske županije.

Igralište će moći koristiti djeca uzrasta od dvije do 12 godina. Namijenjeno je djeci te dobi i bit će na njemu postavljena multifunkcionalna igrala na kojima se istodobno može igrati i do dvadesetero djece.

Sprave koje će dobiti beketinački mališani izrađene su pretežito od aluminija, zaštićene stabilnim prahom za plastificiranje, pa su izuzetno trajne, a uz to sva su igrala certificirana prema normama za sigurnost dječjih igrališta, odnosno da se djeca ne bi ozlijedila. Radi dodatne sigurnosti, ovo će dječje igralište imati gumenu antistres podlogu.

Spomenimo da su Općina Čepin i Osječko-baranjska županija zaključile Ugovor o dodjeli potpora iz proračuna Osječko-baranjske županije za 2019. godinu Općini Čepin. Njime Osječko-baranjska županija dodjeljuje Općini Čepin potporu u iznosu od 150.000 kuna koji su namijenjeni za opremanje novosagrađenog Centra za kulturu za potrebe čepinskog kulturno-umjetničkog društva „Ivan Kapistran Adamović“. D. Pejić
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike