Regija
POČELI RADOVI U VINKOVCIMA

Slaviji dječje igralište i prostor za rekreaciju
Objavljeno 10. kolovoza, 2019.
VINKOVCI

Prema planu Gradske uprave, svi dijelovi grada dobit će, a neki su već dobili, moderna dječja igrališta i druge sadržaje koji bi zajedno činili privlačna mjesta za okupljanje građana, pa je ovih dana počela realizacija i u Mjesnom odboru Slavija. Počeli su radovi na gradnji dječjeg igrališta, igrališta za rukomet i mali nogomet te vrtne sjenice u Šokačkom šoru nedaleko od zgrade MO-a.

- Ovim sadržajima dobivamo lijep prostor za naše građane, od djece koja će se ovdje igrati, onih koji će dolaziti radi rukometa ili malog nogometa, do onih koji će jednostavno izaći malo na zrak i uživati u hladu sjenice i druženju. Slavija do sada nije imala takav prostor i zato nam je drago da su radovi krenuli. Njihova je vrijednost gotovo 800.000 kuna, što nije zanemariv iznos, a vjerujemo da će prostor biti prihvaćen i vrlo brzo zaživjeti kao mjesto okupljanja građana svih generacija - rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić prilikom obilaska radova.

Vlado Smolčić, predsjednik Vijeća MO-a Slavija, podsjeća kako je od divljeg naselja koje se počelo formirati 60-ih prošloga stoljeća, izrastao je u urbani prigradski dio Vinkovaca u kojemu je ugodno živjeti. Pred Slavijom su radovi u okviru projekta aglomeracije, a kada se to završi, ovaj dio grada imat će kompletnu infrastrukturu te samo još nekoliko ulica preostalih za asfaltiranje.

- Ovo je za nas velika stvar jer smo do sada imali samo umjetno jezero Bajer o kojemu brine ŠRD Slavija i gdje su građani mogli izaći. Vjerujem kako će ovaj prostor, koji nudi i sportske sadržaje i sadržaje za djecu i sjenicu za ugodan odmor na zraku, građani znati iskoristiti – kaže Smolčić. M.Flego
Možda ste propustili...

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike