Regija
KAPACITETI POPUNJENI

U vrtić “Pinokio” ići će 268 djece
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
Matični dječji vrtić pohađat će 186 mališana, četrdesetak više nego lani budući da je proširen
DONJI MIHOLJAC - U Dječjem vrtiću "Pinokio" svi kapaciteti su popunjeni i početkom jeseni u prostore 4 objekta ići će 268 djece.Toj brojci treba pridodati i 25 djece upisane u program predškole, a s obzirom na to da će biti raspisan još jedan poziv za pohađanje tog obveznog programa, očekuje se da će upisanih predškolaca biti više. U matični vrtić u Donji Miholjac upisano je zasad 186 djece, odnosno 40-ak više nego lani, a u tri područna vrtića 57 mališana. Vrtiće u Črnkovcima i Marijancima pohađat će po 18 djece, a u Rakitovici 21 dijete.

Cijena vrtića nije se mijenjala devet godina i iznosi 500 kuna za desetsatni i 250 kuna za petosatni program. U dva područna vrtića u susjednoj Općini Marijanci cijena 5-satnog programa je 300 kuna.

Ove je godine u vrtić ostalo neupisano 25 djece. Riječ je o djeci koja su imala manji broj bodova, ističe ravnateljica Jadranka Landup, dodajući kako su sva djeca koja su ispunjavala propisane uvjete ipak upisana.

- Važno je naglasiti da su upisana djeca koja su imala uvjete, a od ovih 25 djece neupisanih, njih 10-ak nemaju uvjete za upis, a to je navršena godina dana života. Također, nekoliko je zahtjeva roditelja s područja susjednih općina, a nekoliko je djece čija su oba roditelja zaposlena - kazala je ravnateljica Landup, napomenuvši kako je u tijeku rješavanje žalbi roditelja. Istaknula je da je broj upisane djece u vrtić Donji Miholjac u porastu u odnosu na protekle godine s obzirom na to da je kapacitet vrtića povećan za 40-djece. Naime, pri samom kraju su radovi na rekonstrukciji i dogradnji zgrade vrtića, što će omogućiti boravak djece u prikladnim ujetima, usklađen s državnim pedagoškim standardima. Investicija iznosi oko 2,4 milijuna kuna, od čega je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osiguralo 1,5 milijuna kuna, a ostatak Grad Donji Miholjac.

Prošireni vrtić bit će spreman za početak rada početkom jeseni.

Snježana Fridl
TRAŽE PEDAGOGA
Dječji vrtić u Donjem Miholjcu djeluje 42 godine i nema stručni tim. Ravnateljica Jadranka Landup ističe da je od Upravnog vijeća zatražila suglasnost da vrtić raspiše natječaj za zapošljavanje pedagoga. “Sada kada smo upisali veći broj djece, potreban nam je stručni suradnik. Smatram da je sada najpotrebniji pedagog”, rekla je ravnateljica Landup.
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike