Osijek
ATRIJ ARHEOLOŠKOG MUZEJA

Kako se kuhalo u prapovijesti
Objavljeno 18. srpnja, 2019.
U sklopu projekta “Svakodnevni život prapovijesnog čovjeka” TI Experimental Archaeology donosi prezentaciju radionice s temom “Hrana na prapovijesni način”. Prezentacija će se održati 26. srpnja u atriju Arheološkog muzeja u Osijeku u 13 sati. Posjetitelji će otkriti kako je čovjek u prapovijesti jeo. Koliko mu je truda trebalo za nabavu i pripremu hrane te koje je sve alate koristio? Kakvu je keramiku pravio i pekao da bi mogao kuhati te kakvo je oružje koristio za lov? Svaki dan bit će nekoliko grupa koje će biti tematski odjevene u neolitičku odjeću i koje će prikazivati kako se izrađivao kremeni alat, keramika, koštane alatke... Jedan od prezentatora pokazivat će kako je čovjek u prapovijesti izrađivao drveni luk. E.N.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike