Regija
GLJIVARI RAZVESELILI U PERIVOJU PRANDAU-MAILATH

Izložili pedesetak vrsta gljiva i pripremili delicije
Objavljeno 16. srpnja, 2019.
DONJI MIHOLJAC - Proteklog vikenda, u sklopu Miholjačkog sijela, najveće ljetne manifestacije u Donjem Miholjcu, već je tradicionalno sudjelovala i Udruga gljivara Donji Miholjac, koja je organizirala edukativnu izložbu i gastroponudu. Posjetitelji su imali prigodu razgledati atraktivnu izložbu različiith vrsta gljiva koje su marljivo i pažljivo prikupili članovi udruge. Na izložbi je bilo izloženo više od 50 primjeraka gljiva - jestivih, nejestivih i onih otrovnih. Izložbu je postavio Branko Kezerle, predsjednik Udruge gljivara, a pomogli su mu i članovi udruge. Istovremeno, posjetitelji su mogli degustirati fina jela na bazi gljiva. Gljivari su pripremili gulaš od devet vrsta gljiva, pogače od šumskih gljiva, paštete od gljiva, a u ponudi su bili i kiseli vrganji, lisičice, prosenjaci, martinčice te šampinjoni pečeni u kotlovini.

- Podijelili smo oko 250 porcija naših delicija. Zanimanje građana je bilo iznad našeg očekivanja tako da, nažalost, nismo uspjeli svima osigurati porciju finog jela od šumskog mesa - kaže predsjednik Branko Kezerle.

Sadržaji koje je pripremila Udruga gljivara Donji Miholjac bili su posvećeni svim ljubiteljima gljiva, prirode i aktivnosti na otvorenom općenito, gurmanima i znatiželjnicima koji možda nisu vrsni znalci gljiva, ali svakakobi voljeli znati nešto više o tom posebnom šumskom plodu. S.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike