Regija
ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA

U mjesni dom uloženo milijun kuna
Objavljeno 11. srpnja, 2019.
BENIČANCI - Mjesni dom u Beničancima, nakon višemjesečnih radova, zasjao je u punome sjaju. Završena je rekonstrukcija i dogradnja, u njemu će se odvijati najvažniji mjesni događaji.


- Obavljeni su građevinsko-obrtnički, elektroinstalaterski i strojarski radovi, izveden je vodovod i kanalizacija te pristupna cesta kao i svi ostali manji zahvati predviđeni projektom - rekao je Stjepan Živković, načelnik općine Magadenovac.


Vrijednost investicije je 1.047.985 kuna. Realizacijom projekta dobilo se 553 četvorna metra višenamjenskog prostora koji će zadovoljiti potrebe stanovništva, poboljšati kvalitetu življenja te socijalni, društveni i kulturni razvoj općine.


- Cilj projekta je razvoj lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti javne infrastrukture i usluge zajednice osiguravanjem odgovarajućeg objekata za zadovoljavanje društvenih i kulturnih potreba stanovnika, ponajprije djece i mladih, KUD-a i udruga – kaže načelnik.
Prije puštanjau funkciju preostaje još tehnički pregled. S.Fridl
Dom za udruge i mještane
Obnovljeni dom koristit će se za sve potrebe sela, od raznih priredbi do obiteljskih svečanosti tamošnjih stanovnika. Uz mjesni dom, selo s 500-tinjak stanovnika ima crkvu svetog Ilije proroka, vatrogasni dom, područnu školu, nogometno igralište sa svlačionicama te rukometno i dječje igralište. U selu djeluje Nogometni klub Beničanci, DVD, KUD Biseri Slavonije, Lovačko društvo Srna i Udruga mladeži B&M.
Možda ste propustili...

JUČER STIGLA LOKOMOTIVA I TREĆI VAGON

Ćirina je kompozicija kod trga kompletirana

POTPORE DOBILO 59 KORISNIKA

Za poljoprivredu 800.000 kn

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠ JOSIPA MATOŠA PONOVO POSLALA DOKUMENTACIJU

Očekuju i drugog asistenta: Roditelji optužuju za propust, ravnateljica sve optužbe odbacuje

2

STAMBENO ZBRINJAVANJE

Odobren novac za 40
mladih za nekretninu

3

POZNAN MILINOVIĆ UŠAO U “STOLJETKU”

Ima 99 godina, a još radi sklekove