Osijek
POZITIVNA ISKUSTVA KORISNIKA MJERA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE HZZ-A

Od ideje do vlastitog posla i uspjeha
Objavljeno 11. srpnja, 2019.

Vezani članci

OSIJEK VODEĆI U BROJU KORISNIKA I ISPLATAMA

Rekorderi u samozapošljavanju!

Jedan od korisnika mjere za samozapošljavanje je i Tihomir Ravlić, koji je mjeru iskoristio ove godine u travnju.

"Sredstva koja sam dobio, 70.000 kuna, utrošio sam za kupnju AKM skenera kojim bih zapravo bio u mogućnosti digitalizirati muzejsku, knjižničnu i arhivsku građu, a osim toga, potrošio sam i oko 35.000 kuna vlastitih sredstava za nabavu računala, softvera i ostale opreme za pokretanje posla. Skener je stigao, ali još traju pripreme za konačan start poslovanja, koji očekujem krajem kolovoza ili početkom rujna. Ideja je da svoje usluge ponudim muzejima u gradu, Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici i ostalim subjektima koji imaju ovakvu građu i zainteresirani su za njezinu pretvorbu u digitalnu formu, čime bi se spriječilo njezino propadanje i skladištenje. Moj je sin također iskoristio sredstva za potporu u samozapošljavanju ove godine i uložio ih je u nabavu računalne opreme, s obzirom na to da se bavi poslom u kojoj je ona nužna. Velika su nam pomoć bili i djelatnici Zavoda za zapošljavanje, koji su nas pratili na cijelom putu", istaknuo je Ravlić.

Dušana Marić je pak još 2017. godine započela svoj poduzetnički put i otvorila putničku agenciju Anima travel agency, i to zajedno s majkom.

"Za vrijeme studija radila sam kao organizator putovanja i turistički vodič u turističkoj agenciji. Također sam radila u Hrvatskom narodnom kazalištu kao voditeljica biljeterske službe pri uredu propagande. Spoj ljubavi prema putovanjima i dobrih organizacijskih sposobnosti u uredu i na terenu rezultirali su otvaranjem turističke agencije, a kako je i mama u listopadu 2017. godine također bila nezaposlena, obje smo odlučile aplicirati za sredstva za samozapošljavanje. Objema nam je odobreno po 35.000 kuna i novac smo pažljivo iskoristile za stavke koje smo navele u poslovnom planu te nas je danas troje zaposlenih u agenciji. Također, odazivale smo se i na predavanja u organizaciji Centra za poduzetništvo Osijek, u kojemu smo dobile individualni pristup i podršku za sva pitanja. Sad sam jako zadovoljna i zahvalna, iako je u početku bilo teško, međutim sve se može ako to uistinu voliš", zaključila je Marić. E. Nenadić
Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

Najčitanije iz rubrike