Osijek
POZITIVNA ISKUSTVA KORISNIKA MJERA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE HZZ-A

Od ideje do vlastitog posla i uspjeha
Objavljeno 11. srpnja, 2019.

Vezani članci

OSIJEK VODEĆI U BROJU KORISNIKA I ISPLATAMA

Rekorderi u samozapošljavanju!

Jedan od korisnika mjere za samozapošljavanje je i Tihomir Ravlić, koji je mjeru iskoristio ove godine u travnju.

"Sredstva koja sam dobio, 70.000 kuna, utrošio sam za kupnju AKM skenera kojim bih zapravo bio u mogućnosti digitalizirati muzejsku, knjižničnu i arhivsku građu, a osim toga, potrošio sam i oko 35.000 kuna vlastitih sredstava za nabavu računala, softvera i ostale opreme za pokretanje posla. Skener je stigao, ali još traju pripreme za konačan start poslovanja, koji očekujem krajem kolovoza ili početkom rujna. Ideja je da svoje usluge ponudim muzejima u gradu, Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici i ostalim subjektima koji imaju ovakvu građu i zainteresirani su za njezinu pretvorbu u digitalnu formu, čime bi se spriječilo njezino propadanje i skladištenje. Moj je sin također iskoristio sredstva za potporu u samozapošljavanju ove godine i uložio ih je u nabavu računalne opreme, s obzirom na to da se bavi poslom u kojoj je ona nužna. Velika su nam pomoć bili i djelatnici Zavoda za zapošljavanje, koji su nas pratili na cijelom putu", istaknuo je Ravlić.

Dušana Marić je pak još 2017. godine započela svoj poduzetnički put i otvorila putničku agenciju Anima travel agency, i to zajedno s majkom.

"Za vrijeme studija radila sam kao organizator putovanja i turistički vodič u turističkoj agenciji. Također sam radila u Hrvatskom narodnom kazalištu kao voditeljica biljeterske službe pri uredu propagande. Spoj ljubavi prema putovanjima i dobrih organizacijskih sposobnosti u uredu i na terenu rezultirali su otvaranjem turističke agencije, a kako je i mama u listopadu 2017. godine također bila nezaposlena, obje smo odlučile aplicirati za sredstva za samozapošljavanje. Objema nam je odobreno po 35.000 kuna i novac smo pažljivo iskoristile za stavke koje smo navele u poslovnom planu te nas je danas troje zaposlenih u agenciji. Također, odazivale smo se i na predavanja u organizaciji Centra za poduzetništvo Osijek, u kojemu smo dobile individualni pristup i podršku za sva pitanja. Sad sam jako zadovoljna i zahvalna, iako je u početku bilo teško, međutim sve se može ako to uistinu voliš", zaključila je Marić. E. Nenadić
Možda ste propustili...

U OŠ “RETFALA” OSIJEK ISTRAŽUJU

Kako tinejdžeri provode svoje slobodno vrijeme?

GODIŠNJICA UDRUGE “POBJEDE”

U jedanaest godina udomili 4000 pasa

LEGLA KOMARACA POJAVILA SE KOD JOSIPOVCA

Obavljen je prvi larvicidni tretman, i dalje monitoring

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KORONAKRIZA SMANJILA GOSPODARSKU AKTIVNOST

Javni bilježnici suočeni sa znatnim padom prometa

2

OPASNO GRADILIŠTE U RUŽINOJ ULICI

Opasan teret nad glavama prolaznika

3

ŠTO O PODRŠCI GRADA OSIJEKA KAŽU PODUZETNICI?

Potpora nam je bila znak da nismo sami