Regija
SLAVE ČETVRT STOLJEĆA POSTOJANJA

Kreću “Petrijevačke žetvene svečanosti”
Objavljeno 9. srpnja, 2019.
PETRIJEVCI - U Petrijevcima će se sljedeći vikend, točnije 12.,13. i 14 srpnja, održati 25. “Petrijevačke žetvene svečanosti” - manifestacija izvornog i amaterskog folklornog stvaralaštva, koja se održava pod pokroviteljstvom Općine Petrijevci uz potporu brojnih sponzora i uključivanjem udruga i mještana Petrijevaca i Satnice.

Kako su nam kazali u Organizacijskom odboru, kojim predsjeda općinski načelnik Ivo Zelić, program počinje u petak nastupom zbora iz projekta “Nove kreacije treće generacije” i izložbom radova korisnika tog projekta, koja će se održati u predvorju Osnovne škole Petrijevci, a završava bogatim domjenkom sa starinskim jelima i kolačima koje svake godine pripremaju vrijedne Petrijevčanke i Satničanke. U večernjim satima na maloj pozornici nastupit će TS “Čuvari noći” iz Narda.

Drugog dana manifestacije, u subotu, bit će održana 11. regionalna manifestacija “Dani meda u Valpovštini” te promocija knjige akademika Ivana Cifrića “Selo u sjećanju – Petrijevci” uz nastup petrijevačkog Vokalnog sastava “Mursella”. Na ljetnoj pozornici u večernjim satima nastupit će Puhački orkestar DVD-a Petrijevci, Pjevačka sekcija Udruge umirovljenika Petrijevci, petrijevački KUD “Nikola Šubić Zrinski”, VS “Mursella”, Muška pjevačka skupina “Satničani” Satnica i Dramska sekcija, te TS “Salaš”.

Iz bogatog programa ovogodišnjih “Petrijevačkih žetvenih svečanosti”, koje proslavljaju četvrt stoljeća postojanja, organizatori posebno izdvajaju u nedjelju u 11 sati u župnoj crkvi svetog Petra apostola svečanu svetu misu s prinošenjem plodova, koju će predvoditi kardinal Vinko Puljić, etnoizložbu na otvorenom u ulicama Matije Gupca, Mlinskoj te Ulici Republike, nedjeljni svečani mimohod KUD-ova i demonstraciju starinske žetve - kosidbe na obližnjem polju u izvedbi domaćina, krunidbu “Kraljice žetve” te nastupe gostujućih KUD-ova na ljetnoj pozornici. Jubilarne, 25. “Petrijevačke žetvene svečanosti” završavaju koncertom Stjepana Jeršeka Štefa i TS-a “Džentlmeni” iz Osijeka. L. Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike