Regija
VJETAR NOSIO LED VELIČINE ORAHA

Tuča stukla kukuruz, pšenicu, uljanu repicu
Objavljeno 8. srpnja, 2019.
ČAĐAVICA - Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i tučom u nedjelju je pogodilo gotovo cijelu Virovitičko-podravsku županiju. Nešto poslije 15 sati zahvatilo je i slatinsko područje, osobito Čađavicu i šire područje te općine.


– Nevrijeme je počelo jakim vjetrom i suhim, vjetrom nošenim ledom veličine oraha – ispričao nam je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević. – Tuča je zahvatila dio katastarske općine Starin i veći dio Čađavice. Počinjena je velika šteta na kukuruzu i soji te na usjevima koji su pred žetvom, ali još nisu požeti, poput pšenice i uljane repice.


Prema riječima načelnika Rončevića, led je padao dvadesetak minuta, što je bilo dovoljno da nastane velika šteta i na objektima pa ima razbijenih stakala, roleta, crjepova, pokrovnih ploča na halama i slično. Komisije za procjenu šteta jučer su već obišle postradala područja i bit će zatraženo proglašenje elementarne nepogode.


– Do sada je bilo velikih vremenskih nepogoda, padao je led veličine graška ili lješnjaka, ali ne sjećam se da je ikada padao led ovakve veličine – kaže načelnik Rončević.
Na slatinskom području bilo je tuče, ali nisu prijavljene značajnije štete. Oko 18 sati, međutim, naišao je novi val uz zaglušujuću grmljavinu i jak vjetar. Crni oblaci prekrili su nebo i toliko se smračilo da je uključena javna rasvjeta. Uslijedio je pravi prolom oblaka, ali srećom bez tuče. P. Žarković
Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike