Osijek
INFRASTRUKTURA

Na Čepinskoj će se
graditi pothodnik
Objavljeno 8. srpnja, 2019.
Za uređenje građevinskog zemljišta, kao i za gradnju infrastrukture na području grada Osijeka, u gradskom proračunu za ovu je godinu planiran iznos od 5,6 milijuna kuna. Najveći dio tih sredstva planira se namaknuti prodajom građevinskog zemljišta te prihodima od komunalnog doprinosa.

S druge, rashodovne strane, ideje za projektnu dokumentaciju otkrivaju u kojemu smjeru razmišljaju kreatori komunalnih investicija. Tako će se nastavno na završetak radova na podvožnjaku Trpimirove ulice razmatrati i koncept prometnog rješenja kružnog toka na njezinu križanju s Vukovarskom ulicom. Radit će se na projektnoj dokumentaciji za gradnju, a potom i glavnom projektu kružnog toka na križanju ulica Zeleno polje i Matije Gupca.

No čini se da se i zahuktava priča oko prometnog rješavanja pružnog prijelaza u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića (popularna Čepinska) na njezinu ulasku u šire gradsko središte. Sve je izglednija opcija - pothodnik. Uz njega će prometno rješenje uključivati i dva mosta (cestovni i željeznički), intrazonske ceste s priključnim prometnicama i potrebne infrastrukture (pješačke i biciklističke staze, javna rasvjeta te sanitarno-fekalna i oborinska kanalizacija). U Gradu Osijeku počet će izrada revizija cestovne sigurnosti za taj objekt, a potom i izrada elaborata zaštite okoliša u postupku ocjene o potrebi procjene utjecaja na okoliš za zahvat.

Planira se i rekonstrukcija, odnosno dogradnja streljane Pampas za potrebe Športskih objekata. Na cijelom prostoru Pampasa obavit će se i koncepcijsko rješenje oborinske odvodnje, gdje je do sada bio veliki problem tijekom obilnih kiša.

Nadalje, tu su i analiza prostornih mogućnosti i koncepcijskog rješenja, odnosno idejni projekt za izgradnju prometne infrastrukture u naselju Filipovica; projektna dokumentacija za izgradnju prometne kao i komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jug, projektna dokumentacija za izgradnju prometne i komunalne infrastrukture u Trebižatskoj ulici, pa i projektna dokumentacija za izgradnju energetski učinkovite javne rasvjete na području grada.

Grad Osijek u svojim je financijama iz proračuna osigurao i pola milijuna kuna za sanaciju i uklanjanje ruševnih objekata u svome vlasništvu.
D. Kuštro
Planira se i rekonstrukcija, odnosno dogradnja streljane Pampas za potrebe Športskih objekata
5,6

milijuna kuna ove će se godine uložiti za uređenje građevinskog zemljišta i izgradnju infrastrukture
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

Najčitanije iz rubrike