Osijek
SEE/TOUCH/TRY

Radionica stop-trik animacije u Video klubu "Mursa"
Objavljeno 20. lipnja, 2019.

Video klub "Mursa" za sve je zainteresirane učenike viših razreda osnovnih škola, srednjoškolce i studente organizirao "See/Touch/Try" radionicu stop-trik animacije, u sklopu koje su imali priliku okušati se u osmišljavanju i izradi animacije u stop-trik tehnici. Riječ je o trodnevnoj radionici koja je okupila 12 sudionika, te projektu koji je sufinancirana sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

"Djeca su u sklopu radionice imala priliku naučiti kako pokrenuti ispred ili ispod kamere, odnosno fotoaparata neživi objekt, odnosno u nekoj mjeri i živi objekt. Naši se sudionici prvi puta susreću sa fotoapratima i njihovim posebnostima pa im je ova tehnika nešto izuzetno zanimljivo. Također svi oni po prvi se puta susreću sa animacijom i uče što je animacija, kakve vrste animacije postoje. U tome kontkestu stop-trik animacija najednostavnija je za prikazati jer daje odmah rezultat koji polaznici radionice mogu pogledati", rekla je Nataša Dorić, voditeljica skupine animacije pri Video klubu Mursa.

Inače, Video klub ‘‘Mursa‘‘ neprekidno djeluje već 45 godina, a Sekcija animiranog filma pri Video klubu ‘‘Mursa‘‘ aktivno djeluje bez prestanka više od desetljeća. Djelatnost sekcije pretežno je usmjerena na edukaciju djece i mladih u području animacije te im na taj način omogućuje da se izraze formom animiranog filma. I.Sl.

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

Najčitanije iz rubrike