Kultura
21. KONCERT MLADIH SLATINSKIH GLAZBENIKA

Nastupile sadašnje i bivše učenice
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
SLATINA - Nakon izborne skupštine Ogranka Matice hrvatske Slatina održan je još jedan, 21. godišnji koncert mladih slatinskih glazbenika, koji sve te godine organizira upravo Matica hrvatska.

Uvodno je o suradnji slatinskoga ogranka i Glazbene škole Milka Kelemena govorila predsjednica Zorica Varga, koja je na toj dugogodišnjoj uspješnoj suradnji zahvalila ravnatelju škole Antoniju Brzici, a potom su slijedili nastupi mladih glazbenika, sadašnjih i bivših učenika i učitelja škole.

Nastupili su učenica šestog razreda saksofona Glazbene škole Milka Kelemena Ena Knežević, polaznica drugog razreda harmonike Glazbene škole Alberta Štrige iz Križevaca Tea Gumbarević, studentica prve godine gitare na Odsjeku za glazbu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Leonarda Dušak te učiteljice u Glazbenoj školi Milka Kelemena - Jelena Škvorc na trombonu i Sara Mojzeš za klavirom. P. Žarković
TRADICIONALNO DARIVANJE
Ogranak Matice hrvatske nakon koncerta je tradicionalno knjigama iz naklade MH - Stoljeća hrvatske književnosti, nagradio najbolje učenike slatinskih osnovnih i srednjih škola. Za dugogodišnji rad i promicanje hrvatske kulture i baštine knjigama su ovaj put nagrađeni Ivo Krehula, Stjepan Kolomaz, Jozo Šantak,Valentin Halić, Vladimir Škrinjarić, Zlata Sertić, Slavica Krumerac, Margareta i Ivan Bačura.
Možda ste propustili...

HRVATSKA FASCINACIJA STARIM EGIPTOM

Finissage izložbe Egipatsko blago u Osijeku

ZAVRŠNICA TURNEJE PO HRVATSKOJ, SLOVENIJI I MAKEDONIJI

Trio Elogio: 10 godina i novi album!

FELIX MENDELSSOHN U CIKLUSU SFUMATO

Pridružit će im se orguljaš Pavao Mašić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

21. MEMORIJAL "DARKO LUKIĆ": IZVRSNOST OSTAJE

Biti dijelom Memorijala stvar je pijanističkog prestiža za mlade

2

20. STUDENOGA BESPLATNO U CENTRU ZA KULTURU

"Majstori" za baranjske mališane

3

O POČETCIMA HABSBURŠKE VALPOVŠTINE

Svakomu knjiga i posveta autora Mihaela Sučića