Osijek
SPOJ STAROG I NOVOG KANALIZACIJSKOG SUSTAVA

Ponovno propao kolnik u Cvjetkovoj ulici, građani traže dugoročno rješenje
Objavljeno 12. lipnja, 2019.

Kako novo i staro kada je u pitanju infrastrukura ne mogu zajedno dobro funkcionirati najbolji je primjer raskrižje Crkvene i Cvjetkove ulice u Donjem gradu, na kojemu se nalazi spoj dvaju sustava kanalizacije - jednog starog više od 60 godina, koji se proteže Cvjetkovom, i novog, završenog prije tek dvije godine kroz Crkvenu ulicu. Ovdje građani već dulje vrijeme muku muče s rupama u cesti, te se s pravom pitaju do kada će biti tako.

"Križanje Crkvene i Cvjetkove ulice izvedeno je jako loše. Ulice su u različitim nivoima, a postojeći je šaht na ulici stalni problem. Već je tri puta kopana i sanirana, a sad je ponovno došlo do pucanja ceste i stvaranja otvora na njoj", javljaju posljednjih dana ljutiti stanovnici Cvjetkove ulice.

Radovi u Crkvenoj započeli su u travnju 2016. godine u sklopu projekta rekonstrukcije i izgradnje vodovoda i kanalizacije, a završeni su osam mjeseci poslije. Zabilježeno je kako su se na kvalitetu izvednih radova na raskrižju s Cvjetkovom ulicom tamošnji stanovnici žalili čim su radnici otišli. Naime, tada je rečeno kako su na ovoj lokaciji šahtovi loše postavljeni - da je jedan ispod razine ceste, a drugi “izgleda kao da je dobro postavljen, a zapravo je postavljen pod kutom”. Za ovakav loš prvi dojam tada je bila okrivljena ralica, a šteta koju je ona učinila navodno je popravljena već na proljeće 2017. godine. No, bez obzira na to, stanovnici Crkvene, do danas, u nekoliko su navrata upozoravali na propadanje ceste u ovom dijelu.

Izvođač radova bila je osječka tvrtka Gravia, iz koje su odmah nakon dojave o rupama na kolniku izišli na teren. Direktor tvrtke, Ante Herceg, spornu je lokaciju obišao osobno i poručio kako stanovnici uskoro na toj lokaciji mogu ponovno očekivati iskop.

"Propala je cesta u Cvjetkovoj ulici. Nakon pregleda je ustanovljeno kako se na ovoj dionici već radilo nakon prvobitnog završetka radova, tako da će se sada ta točka morati otkopati da vidimo što se događa. Više je mogućnosti u čemu je problem. Vidjet ćemo što je kada napravimo otkop", rekao je Herceg.

Neslužbeno pak doznajemo kako, što god da radnici naprave, ne može biti dugoročno rješenje. Prema riječima struke, jedino što može trajno stablizirati kolnik na ovoj dionici je nova kanalizacija u Cvjetkovoj ulici, odnosno rekonstrukcija starog kanalizacijskog sustava u cijelom Donjem gradu jer će se isti problemi ponavljati gdje god dođe do sličnog spoja. I. Solar
Cvjetkova i Crkvena u različitim su nivoima, a postojeći je šaht na ulici stalni problem, kažu stanovnici
60

godina star je kanalizacijski sustav u Cvjetkovoj ulici
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike