Osijek
STANOVI “MIROVINSKOG”

Od 14 ponuđenih nekretnina prodano je šest manjih stanova
Objavljeno 8. lipnja, 2019.
Zaključen je javni natječaj kojim je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje nastavio prodaju stanova u svome vlasništvu na području Osijeka. Od 14 ponuđenih nekretnina prodano je njih šest. Iako su sve nekretnine u ponudi okarakterizirane kao dobra prilika za kupnju, u konačnici je najveće zanimanje pokazano za garsonijere, odnosno stanove površine do 30 četvornih metara.

Tako su prodana tri stana od njih šest u kompleksu Drinska 10, površine nešto manje od 23 kvadrata. Najvišu je cijenu postigao stan u Drinskoj10/L, koji je imao početnu cijenu od 116 tisuća kuna, a najbolja je ponuda za njega na kraju iznosila 143.800 kuna. Za primjer, kvadraturom identičan stan na istoj adresi istovremeno je prodan za 118 tisuća kuna. Novog vlasnika u ovome krugu natječaja dobila su i tri stana u Opatijskoj ulici - dva na kućnom broju 29 i jedan na broju 39. Ondje je po najvišoj cijeni prodan stan od 25,35 četvornih metara na drugom katu zgrade kbr. 29, čija je početna cijena iznosila 129 tisuća kuna, a koji je prodan za 163 tisuće kuna. Valja napomenuti kako je bez vlasnika u ovome krugu natječaja ostala ujedno i najatraktivnija ponuđena nekretnina - stan u Krežminoj ulici površine 76,33 kvadrata, čija je početna cijena iznosila 312 tisuća kuna, odnosno 545 eura po četvornom metru. Kao i da je u sklopu ovoga natječaja prodan i jedan stan u Donjem Miholjcu, a novog su vlasnika dobila i tri nova stana u Đurđenovcu.

Iz HZMO-a poručuju kako se natječaj za neprodane stanove poništava, a sudeći prema prethodnoj praksi, zainteresirani novi natječaj za već prodavane nekretnine mogu očekivati uskoro. S nositeljima će najboljih ponuda uskoro biti sklopljeni kupoprodajni ugovori.

Podsjetimo, prodaja stanova počela je u ožujku, kada je HZMO oglasio prvi natječaj za prodaju nekretnina u svome vlasništvu. Paralelno su se od početka godine u prodaji našla 42 stana i 22 poslovna prostora, s time što je samo Ministarstvo državne imovine u jednom mjesecu objavilo dva natječaja za prodaju stanova u Osijeku. Sve u skladu s najavom ministra Zdravka Marića prilikom posjeta Osijeku u prvim danima 2019., a vezano uz rješavanje gorućeg osječkog problema - državnih stanova i poslovnih prostora koji zajpe prazni i prepušteni su sami sebi, zbog čega se pretvaraju u gradsko ruglo. I. Solar
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike