Autoglas
SUZUKI DRIVING DAYS U OSIJEKU

Čak 7100 kilometara odvozili u dva dana
Objavljeno 4. lipnja, 2019.
U dva dana napravljeno je 577 probnih vožnji automobilima te 134 motociklima. Ovakve brojke još nisu napravljene u Hrvatskoj

Suzuki Driving Days, koji je za vikend održan ispred trgovačkog centra Portanova u Osijeku, postigao je uistinu fascinantne brojke. Brojni posjetitelji mogli su pogledati bogatu ponudu automobila i motocikala marke Suzuki, a nemali broj njih odlučio se i za probne vožnje. Konačni rezultat bio je - najposjećeniji automobilski vikend ove vrste u Hrvatskoj.

Za Suzuki Driving Days tvrtka Automobili Škojo pripremala se mjesecima, a unatoč kišnom subotnjem poslijepodnevu, broj onih koji su se željeli okušati u probnim vožnjama premašio je i optimistične prošlogodišnje brojke. Ukupno je voženo 14 automobila (Swift 1.2 GL, Swift 1.4 Sport, Vitara 1.0 Premium 2WD, Vitara 1.4 Premium 2WD, S-Cross 1.0 Premium 4WD, S-Cross 1.0 Premium A/T, S-Cross 1.4 Elegance 2WD, Ignis 1.2 GLX) i četiri motocikla (među njima i uskrsnula legendarna Katana). Kako doznajemo od organizatora, u dva dana napravljeno je 577 probnih vožnji automobilima, te 134 probne vožnje motociklima. Ukupno je prijeđeno oko 7100 kilometara bez ijednog incidenta i prometnog prekršaja, a to je udaljenost od Osijeka do New Yorka.

Izdržljivost
Ovakav događaj do sada još nije nitko napravio u Hrvatskoj, s ovakvim odazivom i brojem probnih vožnji. Da bi to sve uspjelo, osigurao je tim od 30-ak ljudi koji su se cijelog vikenda brinuli za sve posjetitelje.

Suzukijevi modeli su redom cjenovno vrlo prihvatljivi automobili, izdržljivi, s puno korisnog prostora, s novim motorima i s različitim paketima opreme. Neki modeli su mladenački neobuzdani, a drugi opet u prvi plan ističu klasične vrijednosti, poput snage i dugovječnosti. Veliki je interes bio za Vitarom, najprodavanijim automobilom u Hrvatskoj koji kupuju privatni građani, te za S-Crossom. Prilikom probnih vožnji vozači su od stručnih prezentera dobili sve odgovore na pitanja o tehnološkim iskoracima Suzukija, funkcionalnostima pojedinih segmenata opreme, te mogućim kombinacijama boja i vizualnog individualiziranja automobila.

Katana
Mogućnost da se provozaju Katanom i drugim Suzukijevim motociklima iskoristio je veliki broj vozača. Kako smo napomenuli, odvožene su 134 probne vožnje po južnoj obilaznici, Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića te "S" cesti, pa su vozači mogli upoznati sve dobre strane motocikala. Većina posjetitelja koji su oprobali motocikle iskusni su vozači koji su do sada na svojim motociklima odvozili više stotina tisuća kilometara. "Rijetke su prilike da mogu provozati novu Katanu pa nisam dvojio ni sekunde, pogotovo jer sam 80-ih godina vozio stari model. Odmah se vidi da ova nova generacija ima pregršt snage, što omogućava motor od 150 konjskih snaga. Znam da ovaj motocikl može jurnuti brže od 200 kilometara na sat, ali bili smo dobri, vozili smo u granicama dopuštenog. Da sam išao brže, ubila bi me žena koja je sjedila iza", sa smijehom nam govori dobro raspoloženi Robert iz Našica, koji je na probnu vožnju došao sa suprugom i još osam kolega iz našičkog kraja i svi su članovi lokalnog bajkerskog kluba.

Milan Bugarić
Nagradne igre
Oni koji nisu išli na probnu vožnju mogli su se okušati u vožnji spretnosti električnim romobilom. Sudjelovali su i odrasli koji su se nakon vožnje romobilom bar nakratko osjećali kao djeca. Za sve sudionike probnih vožnji organizirana je i nagradna igra, a troje najsretnijih kući je odnijelo laptop Lenovo Idea Pad, pametni telefon Xiaomi RedMi 6 + MiBand 2 narukvica i pametni sat M200. Bilo je zanimljivo i gledati natjecanje na simulatoru sportskih motocikala u kojem su se oprobali i mlađi i stariji posjetitelji.
14

automobila mogli su provozati svi zainteresirani
4

motocikla, uključujući legendarnu Katanu, moglo se provozati
Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce