Osijek
OSIJEK STREET RACE SHOW 25. I 26. SVIBNJA

Oktanski spektakl na
čepinskom aerodromu
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
Ponovno će gorjeti čepinski aerodrom (pista Zračne luke Osijek - Čepin), u subotu i nedjelju, 25. i 26. svibnja, jer počinje 21. Osijek Street Race Show 2019. Osim toga, očekuje se maksimalan broj prijavljenih automobila i tulum za pamćenje, a organizatori napominju da nije isključeno kako će možda pasti i pokoji rekord.

Zanimljivo je napomenuti da je Osijek Street Race Show najposjećenija automobilska utrka u Republici Hrvatskoj, kojoj može parirati još jedino glasovita utrka Santa Domenica, koja je također izrasla na krilima entuzijazma pojedinaca. U slučaju osječkog Street Racea ta je osoba svima dobro znani Rudolf Kalkan i tim njegovih ljudi koji su svaki oktanski vikend na čepinskom aerodromu učinili nezaboravnim iskustvom.

- Pred nama je čak 21. zaredom Osijek Street Race Show, tradicionalno osmišljen kao dvodnevna manifestacija oktanskog spektakla. Očekuju vas dva dana ludih utrka automobila i motocikala, brzih vožnji i neizvjesnih dvoboja, amatersko utrkivanje i službena natjecanja u disciplini A10 PRO. Posjetitelji će moći vidjeti i natjecanja u street styleu te dB dragu - ističe Rudolf Kalkan iz Autokluba Slavonija.

Što se tiče satnice, ona će biti kao i prethodnih godina, prijepodne treninzi, nakon toga kvalifikacije, a tijekom ranih poslijepodnevnih sati one prave, natjecateljske utrke ubrzanja. Organizatori su najavili i brojna iznenađenja za posjetitelje. Naime, tko želi, moći će prespavati na stazi! Novost je i da će tijekom noći boravak na pisti biti dopušten, ali samo za vozače koji su prošli tehnički pregled i članove njihova teama, dakako, uz puno veću pozornost koja će se odnositi na kućni red. Prema iskustvima iz prethodnih godina, mali je broj sudionika utrke koji će zaobići Osijek koji je poznat po svojem gostoprimstvu, kako prema natjecateljima, tako i prema brojnim gledateljima. I vrijeme će ići naruku organizatorima, jer prema aktualnoj prognozi, u subotu i nedjelju trebalo bi biti sunčano s ugodnom dnevnom temperaturom između 20 i 23 Celzijeva stupnja.

Aktualna će biti zabrana otvorenog plamena na travi i asfaltu, ulazna vrata na prostor zračne luke bit će zatvorena od 21 do 7 sati. Važno je napomenuti da će nakon 22 sata biti na snazi stroga zabrana kretanja motornih vozila na prostoru eventa kao i zabrana stvaranja bilo kakve buke, turiranja, glasne glazbe itd. I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike