Regija
ĐAKOVAČKI MATURANTI IZIŠLI NA ULICE

Korzom su prošle raspjevane cure i to u majicama “superfrizerke”
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
ĐAKOVO - Đakovački maturanti, kojih je ove godine u sve tri ovdašnje srednje škole 412, danas su, tradicija je u ovome gradu, raspjevani i razigrani izišli na središnje ulice, od razreda do razreda, jednako odjeveni. Prijepodne se na korzu mogla vidjeti skupina maturanata, točnije maturantica odjevenih kao Superman, no, umjesto stiliziranog slova "S" na kostimu, one imaju "F", a što znači ‘frizerke‘, ‘superfrizerke‘. I drugi razredi maturanata maštoviti su u kostimiranju - Vonderwoman, Škoti, muške Havajke, Tenisači i drugi.

Nakon probne quadrille, odrađene na Strossmayerovu trgu prošlog petka, maturanti se pripremaju za ‘pravu‘ quadrillu, i to u srijedu, 22. svibnja, također na spomenutom Trgu. Time se i ove godine pridružuju ostalim maturantima s područja cijele Osječko-baranjske županije da tim, francuskim dvorskim plesom svečano označe završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Dakako, označit će ga i puno ležernijom maturijadom, kada će se na zajedničkoj proslaviti svi okupiti, zajedno s brojnim profesorima. S.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike