Osijek
JE LI DOŠAO KRAJ NEURBANOM PONAŠANJU ISPRED DV-A POTOČNICA?

Nepropisno će parkiranje sprječavati stupići
Objavljeno 21. svibnja, 2019.
Nakon što smo prije nešto više od mjesec dana tko zna koji put upozorili na dugogodišnji problem s kojim su suočeni djelatnici i korisnici Dječjeg vrtića Potočnica u Ulici Izidora Kršnjavog, čini se kako će velike kaljuže i blato, zbog kojih je ta lokacija u širem središtu grada nakon svake kiše izgledala nedostojno urbane sredine, a sve zbog neodgovornih pojedinaca koji su prostor ispred vrtića koristili kao parking, postati stvar prošlosti.

Djelatnici su Unikoma, naime, reagirali na naš apel te su postavili barijere koje će ubuduće spriječiti parkiranje na zelenoj površini ispred Potočnice, na opće zadovoljstvo djelatnika kao i stanovnika toga dijela grada. Podsjetimo, bezbrojni apeli na roditelje da površinu ispred vrtića ne koriste kao parking, jer osim što ju na taj način uništavaju, tijekom kišnih dana ispred vrtića, ali i u sam vrtić, unose blato, nisu naišli na plodno tlo, a kako im na kraj nisu mogli stati ni komunalni redari, postavljanje ograde nametnulo se kao jedino preostalo rješenje.

Uređenje površine ispred Potočnice, međutim, još uvijek je u tijeku, nakon postavljanja ograde potrebno je zemljom popuniti rupe nastale pod kotačima automobila i cijeli prostor nanovo ozeleniti. I. Alilović
Najčitanije iz rubrike