Regija
ZA SRPANJ NAJAVLJUJU 3. TUNING & STYLE SHOW U NAŠICAMA

Autoklub Venom Slavonija izlaže preuređene automobile
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
NAŠICE - Našički kraj u posljednjih nekoliko godina obogaćen je velikim brojem ljubitelja automobila.Nedavno je tako održan 10. style show u Našicama u sklopu Dana vina i turizma, i to humanitarnog karaktera. Sav prihod koji je stečen taj dan predan je udrugama, čime je ovaj klub pokazao empatiju, ali i ukazao na ljubav koju oni njeguju, a to su preuređeni automobili. Autoklub Venom Slavonija s radom je počeo 2006. godine pod nazivom AMD Slavonija Klokočevci, a 2012. godine nastavlja raditi pod današnjim imenom. Osnovali su ga Ivica Šarčević i Vjekoslav Kovačević, današnji predsjednik AK-a Panonija Našice.

- Glavne aktivnosti koje provodimo druženja su s ostalim ljubiteljima automoto sporta iz Hrvatske i regije te ono što je vrlo bitno, i za mlade vozače, ali i sve sudionike u prometu, promoviramo sigurnu vožnju i prometnu kulturu - rekao je o klubu predsjednik Ivica Šarčević. Osim Našičkog style showa, odnosno izložbe preuređenih automobila, organizirali su nekoliko priredbi i u Đurđenovcu, Voćinu, Čađavici i Đakovu.

- Više je kategorija u kojima se ocjenjuju automobili na ovakvim izložbama, a kriteriji su strogi, no cijeni se trud - rekao je Marko Malvić, jedan od članova, te istaknuo čak 11 kategorija ocjenjivanja, no ima ih i više. Gledaju se tako Mini – sitne preinake na automobilu, poput uređenih felgi, zatamnjena stakla, zatim malo veći broj prerada, naprimjer felge, auspuh, volan, audiosustav te Maxi, odnosno velika količina prerada, drugi branici, ovjes, volan, glazba te motorni prostor. Također, vlasnici automobila natječu se i u Extreme, što znači da na automobilu nema vidljivih serijskih dijelova, više kombinacija boja, zatim JDM- najljepši automobili japanskih proizvođača, Best Old School – najljepši oldtimer, German style – jednostavan tuning automobila, što niži automobili sa širokim felgama, bez detalja na karoseriji, Lowest car - najniži auto, Best Paint, koji bira najljepše lakirani automobil, Best wheels - najljepši kotači, no veliki se naglasak daje i interijeru, pa se bira i Best interior.

- Prerađenim autom smatra se svaki na kojemu je nešto dorađeno, koji ne izgleda kao kad je izašao iz tvornice. Prerade, svakako, ovise o vlasnicima, najčešće su to kotači i prerade na ovjesu pa se prelazi na motor, limariju, ozvučenje i drugo - dodao je Malvić te najavio da u srpnju organiziraju trodnevni style show u Našicama s bogatim programom i koncertom te očekuju velik broj posjetitelja. No na tome ne staju, nego su u kreiranju planovi za sljedeću godinu, pa će organizirati jedan style s prijateljskim klubom u Đakovu te u rujnu jedan 402 streetrace s driftom i burnoutom.

Članove primaju jednom godišnje, a potrebna je samo dobra volja i ljubav prema automobilima, a u zamjenu za članstvo nude popuste na razne automoto dijelove kod sponzora.

Ivona Ćosić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike