Osijek
REVITALIZACIJA ODNOSA DVAJU GRADOVA

Osijek i Kranj počeli suradnju 1965. godine
Objavljeno 14. svibnja, 2019.
Zamjenica gradonačenika Žana Gamoš razgovarala je jučer s gradonačelnikom slovenskog grada Kranja Matjažem Rakovcem. Nastavak je to aktivnosti u sada već tradicionalnom "Tjednu Slovenije u Slavoniji".

- Dva grada suradnju su počela prilično davno, još sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća, sada će se intenzivirati u području kulture, turizma i sporta - najavila je dogradonačelnica Žana Gamoš uz konstataciju kako dva grada imaju rođendane s jednim danom razlike, Osijek 2., a Kranj 3. prosinca.

Matjaž Rakovac je pak otkrio kako se Kranj namjerava kandidirati za Europsku prijestolnicu kulture 2025. godine.

- Budući da je grad Kranj multikulturna zajednica u Republici Sloveniji, već sada planiramo uključiti sve one gradove s kojima smo surađivali i predstavljanje njihove kulture u našu kandidaturu. U Osijeku smo vezano uz sudjelovanje na konferenciji "Zelena energija", jer smo mi u Kranju oko toga već neke stvari odradili - kazuje gradonačelnik Kranja, kojemu je ovo bio prvi službeni posjet gradu na Dravi. Kranju je, kaže zaključno, velik izazov 2021. godina i početak slovenskog predsjedanja Vijećem Europske unije, jer će se na Brdu kraj Kranja održati glavni protokolarni događaj. D.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike