Osijek
MEĐUNARODNI SIMPOZIJ GLAZBENIH PEDAGOGA

Glazba u školama - stanje i perspektive
Objavljeno 18. travnja, 2019.
O temi "Glazba u školi – stanje i perspektive" u Osijeku je od 11. do 13. travnja održan šesti Međunarodni simpozij glazbenih pedagoga. Tijekom tri simpozijska dana održano je ukupno 60 glazbeno-pedagoških radionica, sekcija i usmenih izlaganja. U glazbenom je dijelu svečanosti otvorenja nastupio Orkestar gitarista Akademije za umjetnost i kulturu pod vodstvom prof. Xhevdeda Sahatxhije, što se nastavilo solističkim koncertom meksičkog gitarista Alejandra Córdove, dobitnika svjetskih glazbenih priznanja i nagrada.

Simpozij je okupio 140 glazbenih pedagoga, znanstvenika i praktičara koji svojim istraživanjima, inovacijama i praktičnim prijedlozima nastoje unaprijediti glazbeno-pedagošku teoriju i praksu. Sudionici su ove godine došli iz četrnaest zemalja iz cijeloga svijeta i devetnaest sveučilišta - Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Engleske, Francuske, Mađarske, Makedonije, Meksika, Poljske, Portugala, SAD-a, Slovenije i Srbije.

Simpozij je organizirao osječki Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u suradnji s Odsjekom za novu glazbu Akademije i Odsjekom za pedagogiju Filozofskog fakulteta te Odsjekom za glazbenu pedagogiju Muzičke akademije u Puli. Krajni će rezultat biti zbornik radova. J.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike