Autoglas
PREMIJERA: CLA 35 4MATIC

AMG coupé savršena je kombinacija snage i pameti
Objavljeno 16. travnja, 2019.
Mercedesov coupé s četverim vratima dijeli progresivnu tehnologiju s A-klasom

Mercedes-AMG prije nekoliko je dana predstavio novi CLA 35 4MATIC. Taj coupé s četverim vratima dijeli progresivnu tehnologiju s A-klasom, koja se proizvodi u Affalterbachu, ali je još odvažniji sa svojim dizajnom ikone i inteligentnim MBUX unutrašnjim asistentom. Agilni 2-litreni četverocilindrični turbomotor visokog momenta razvija snagu od 225 kW (306 KS), koja se promjenjivo raspodjeljuje na sva četiri kotača preko 7-stupanjskog mjenjača s dvostrukom spojkom. Sportske performanse (ubrzanje 0 - 100 km/h za 4,9 sekundi) povezane su sa širokim rasponom iskustava vožnje – od jako sportskog do udobnog na dugim putovanjima.

AMG-ovi dizajneri su više ili manje zadržali osnovni oblik sa širokim lukovima kotača i vitkom sportskom bočnom linijom. Kao sportski detalj također su zadržana dva bubrega na poklopcu motora. S druge strane, nova maska hladnjaka s klasičnim dvostrukim prečkama i AMG Line prednjim donjim spojlerom s krilcima na otvorima za zrak tipična su prepoznatljiva značajka modela CLA 35 4MATIC.

Vrata bez okvira otvaraju ulaz u unutrašnjost s jako tehnološki nabijenim ambijentom, gdje se kvaliteta susreće s potpuno digitalnim zaslonima. Ta unutrašnjost može se opcijski opremiti ambijentalnim osvjetljenjem u 64 boje. Kombinacija sportskog dizajna i profinjenih detalja također je vidljiva u MBUX informacijsko-zabavnom sustavu s njegovim inovativnim konceptom uporabe i prikaza. I u novom modelu MBUX zamjenjuje prethodne COMAND sustave i kreira još bližu vezu vozila, vozača i putnika. Ne treba ni napominjati da CLA 35 4MATIC također dolazi s munjevitom glasovnom kontrolom, koja se aktivira riječima „hej, Mercedes".

Klijent može odabrati između tri stila AMG prikaza ploče s instrumentima, Classic, Sport i Supersport. Prikaz Supersport posebno je privlačan zbog okruglog središnjeg brojača okretaja motora i dodatnih informacija, koje su prikazane u obliku stupića lijevo i desno od brojača okretaja motora: s trodimenzionalnom perspektivom, oni sežu daleko u pozadinu do umjetnog horizonta. Preko AMG izbornika vozač može pozvati razne specijalne prikaze, kao što su Warm-up, Set-up, G-Force i Engine Data.

Milan Bugarić
 
Vrhunski motor za odličan auto
Novi četverocilindrični turbomotor snage 225 kW (306 KS) čini novinu i bazira se na M 260 četverocilindričnom motoru iz nove A-klase. Ova nova pogonska jedinica može se pohvaliti spontanim odzivom na pritisak papučice gasa, visokim momentom, vrhunskim agilnim odzivom. Karter motora napravljen je od lijevanog laganog aluminija, što smanjuje masu.
Možda ste propustili...