Osijek
PEDAGOŠKA GODINA 2019./2020.

Krenuo upis u vrtiće, 788 slobodnih mjesta
Objavljeno 15. travnja, 2019.
Zahtjev za upis moguće je predati od 15. do 26. travnja, u upravnoj zgradi Dječjeg vrtića Osijek, Vij. I. Meštrovića 7

Danas je prvi dan redovnih upisa u Dječji vrtić Osijek. Riječ je o upisu vrtićke i jasličke jedinice pod kapom ove ustanove u kojoj je za iduću pedagošku godinu predviđeno 788 slobodnih mjesta.

"Uz redovne programe roditeljima nudimo i dodatne. To su vjerski program u Jaglencu, Jelenku, Josipovcu i Zvončiću koji se ne naplaćuje, njemački u Striboru i engleski u Sunčici i Pčelici koji se naplaćuju 100 kuna na redovnu cijenu te Montessori program u Radosti koji će se naplaćivati 300 kuna na redovnu cijenu. Roditelji čija djeca neće krenuti u jaslice ili vrtić 2. rujna nego kasnije tijekom pedagoške godine, također se trebaju prijaviti u sklopu redovnih upisa radi tzv. čuvanja mjesta. Uz napomenu kako se od ove godine "čuvanje mjesta" plaća 200 kuna mjesečno za djecu u dobi od jedne godine", kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj.

Zahtjev za upis moguće je predati od 15. do 26. travnja u upravnoj zgradi Dječjeg vrtića Osijek (Vij. Ivana Meštrovića 7, 2. kat).

Zahtjevi će se moći podnositi unutar satnice prema sljedećem rasporedu: 15., 16., 23. i 24. travnja od 12 do 18 sati, 17., 18., 25. i 26. travnja od 8 do 13 sati, te 19. travnja od 8 do 19 sati. Dokumentacija potrebna za upis djeteta u vrtić je: popunjeni zahtjev za upis u vrtić, inicijalni upitnik koji se može preuzeti na internetskoj stranici Dječjeg vrtića Osijek - www.vrticiosijek.hr; preslik rodnog lista za dijete (bez obzira na datum izdavanja isprave); uvjerenje o prebivalištu (boravištu), ili preslik osobne iskaznice za roditelja korisnika usluga; potvrda o zaposlenju izdana od poslodavca ili, što je novost ove godine, e-ispis radnog staža iz HZMO-a; preslika iskaznice imunizacije; potvrda o drugim činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa; rješenja, potvrde i druga dokumentacija na temelju koje roditelji ostvaruju olakšicu pri plaćanju, što se odnosi na nezaposlene roditelje, roditelj umirovljenik, roditelj korisnik usluga Centra za socijalnu skrb, samohrani roditelj, roditelj invalid s utvrđenim invaliditetom 80 posto i više, obitelji s više djece. Imaju li pravo na olakšice roditelji mogu provjeriti u Pravilniku o uvjetima i načinu sudjelovanja roditelja u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica u Dječjem vrtiću Osijek koji se također može pronaći na internetskoj stranici Ustanove.

Druga faza upisa podrazumijeva inicijalni razgovor koji se obavlja sa svom djecom i roditeljima koji su predali zahtjev za upis u vrtić. Inicijalni razgovori obavljat će se od 6. do 24. svibnja 2019., a termin razgovora roditelji će dobiti prilikom podnošenja zahtjeva za upis.

Razgovori će se održavati u Upravi Dječjeg vrtića Osijek (Vij. I. Meštrovića 7, 2. kat). Roditelj je obvezan na inicijalni razgovor dovesti dijete koje upisuje u vrtić.

Ivana Solar
REZULTATI UPISA U PETAK, 7. LIPNJA
Rezultati upisa bit će objavljeni 7. lipnja 2019. godine te biti istaknuti u svim vrtićima i jaslicama. Nakon objave rezultata slijedi treći, formalni dio upisa, koji obuhvaća plaćanje akontacije, potpisivanje ugovora i izdavanje rješenja, a koji će biti organiziran od 10. do 21. lipnja 2018. godine u Upravi Dječjeg vrtića Osijek (na blagajni u prizemlju zgrade). Ovaj će se korak moći obaviti od 10. do 14. lipnja od 7 do 15 sati, te od 17 do 21. lipnja od 7 do 17 sati. Roditeljski sastanak za svu novoupisanu djecu održat će se 14. lipnja, u 18 sati, u objektu u koje je dijete upisano.
Marija Štambuk Čabaj

ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek

Roditelji čija djeca neće krenuti u jaslice ili vrtić 2. rujna, nego kasnije, tijekom pedagoške godine, također se trebaju prijaviti u sklopu redovnih upisa radi tzv. čuvanja mjesta.
Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike