Regija
EU PROJEKT VRIJEDAN DVA MILIJUNA KUNA

Pomoć za 25 branitelja i članove njihovih obitelji
Objavljeno 13. travnja, 2019.
VUKOVAR - U Vukovaru je održana početna konferencija EU projekta "Pomoć u kući za hrvatske branitelje Vukovara - HELP". Naime, u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata" Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara odobren je taj projekt, s tim da je partner koji sudjeluje u provedbi projekta Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar. Ukupna vrijednosti projekta je nešto više od 1,94 milijuna i od toga iznosa Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira nepovratnim sredstvima provedbu s oko 1,65 milijuna kuna.

Franjo Šoljić, predsjednik vukovarske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, naglasio je kako je braniteljsko-stradalnička populacija sve starija te ima potrebu za pomoć i njegu u kući.

- Ovim je projektom osigurana pomoć u kući za 25 branitelja u trajanju od dvije godine. Imamo dosta roditelja poginulih branitelja koji su ušli u osmo desetljeće života i ovo je malo što ćemo im pružiti u odnosu na ono što su dala njihova djeca i sami branitelji u stvaranju neovisne Hrvatske - rekao je Šoljić, dodajući kako će zaposlenici na projektu redovito obilaziti korisnike i pružati im pomoć i njegu, a s obzirom na to da će kupiti i kombi-vozilo prilagođeno invalidima, moći će ih prevoziti i do liječnika ili gdje god se za to ukaže potreba.

Predviđeno je zapošljavanje 16 osoba koje će izravno raditi na realizaciji te još sedam koji će biti zadužene za provedbu te kao asistenti na projektu.

Dogradonačelnica Vukovara Ivana Mujkić navela je kako se projekt realizira na inicijativu Grada Vukovara i Razvojne agencije Vukovar, koja je prepoznala natječaj na koji su se braniteljske udruge mogle javiti.

- Okupili smo naše udruge koje su imale interesa za sudjelovanje i započeli lijepu priču koja je ujedinila lokalnu samoupravu, Vuru i braniteljske udruge, a od ovoga će projekta korist, osim krajnjih korisnika, imati i lokalna zajednica i mladi ljudi koji su se zaposlili na provedbi - naglasila je Mujkić.

Ovaj će projekt izravno pridonijeti unapređenju kvalitete života branitelja te osiguravati uvjete za socijalnu integraciju i sudjelovanje u svim oblicima društvenog života. D. Korpoš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike