Regija
DONJI MIHOLJAC SPREMAN ZA USKRSNI SAJAM

Od usksnih ukrasa i cvijeća do proizvoda od konoplje
Objavljeno 12. travnja, 2019.
DONJI MIHOLJAC



Uskrs samo što nije tu, a iz Donjeg Miholjca su se potrudili obogatiti ovo hladno vrijeme s uskrsnim sajmom.


Turistička zajednica grada Donjeg Miholjca, naime, u suradnji s Gradom uoči uskrsnih blagdana, unatoč nesigurnim prognozama, priprema atraktivni sajam "U susret Uskrsu i proljeću". Sajam će biti otvoren uoči Cvjetnice, u subotu, 13. travnja, i održavat će se do ponedjeljka, 22. travnja, na prostoru Gradske tržnice koji je ustupila tvrtka Doroslov d.o.o. Donji Miholjac. Štandovi će biti otvoreni od 10 do 18 sati. Na sajmu raznih proizvoda uskrsne tematike za svakoga će se naći nešto zanimljivo. Mnogi će izlagači prvi put biti u Donjem Miholjcu te će osvježiti ponudu i sigurno dati neku zgodnu ideju za idealan uskrsni dar.


Građanima i posjetiteljima predstavit će se Udruga za zaštitu životinja Boby Donji Miholjac, Učenička zadruga Celestine Srednje škole Donji Miholjac, Dječji vrtić Pinokio Donji Miholjac, OPG Božić Donji Miholjac, Canna Mariniana Donji Miholjac, KUD Slavonac iz Podravske Moslavine, Udruga Šibica iz Čepina, Obrt Lax iz Miholjačkog Poreča, Obrt Zener iz Svetog Đurđa te Kornelija Peica i Velda Maroslavac. Izlagači će ponuditi uskrsne ukrase, aranžmane i suvenire, med i ostale pčelinje proizvode, cvijeće, proizvode od konoplje, slike od šibica te ukusne slane i slatke delicije. Organizatori su i ovaj put mislili na najmlađe posjetitelje te će se postaviti zabavni park.


- Ove nas godine očekuje desetak izlagača, udruga, zadruga i obrta, koji u svom asortimanu imaju domaće autohtone proizvode, ukrasne uskrsne predmete, cvjetne aranžmane i ostale rukotvorine. Štandovi će biti postavljeni na prostoru Tržnice, na stotinjak četvornih metara – kaže direktorica Turističke zajednice Donjeg Miholjca Melia Vidaković.


Usporedno s time, Društvo Naša djeca, u suradnji s Lions klubom Mihael, organizira "Potragu za pisanicama", koja će se održati u subotu, 13. travnja, s početkom u 15 sati, u malom parku. U zanimljivoj igri, pridružit će učeničke zadruge Celestina iz Donjeg Miholjca, Čuvarkuća iz Viljeva te Sokolići iz Podravskih Podgajaca.
Događaj je humanitarnog karaktera i za vrijeme potrage za pisanicama, organizirat će se i prodaja uskrsnih ukrasa. S.Fridl
Na sajmu raznih proizvoda uskrsne tematike za svakoga će se naći nešto zanimljivo. Mnogi će izlagači prvi put biti u Donjem Miholjcu te će osvježiti ponudu i sigurno dati neku zgodnu ideju za idealan uskrsni dar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike