Regija
USPJEH GLAZBENE ŠKOLE

Od iduće godine đacima na izbor i sviranje violine
Objavljeno 6. svibnja, 2024.
Glazbena je škola od resornoga ministarstva dobila suglasnost za provedbu nastave violine
DONJI MIHOLJAC - Glazbena škola pri Osnovnoj školi ‘‘August Harambašić‘‘ Donji Miholjac dobit će i odjel violine, koji će radom početi sljedeće godine.

Škola je dobila i potpisanu suglasnost resornog ministarstva za provedbu nastave violine. Uz klavir, gitaru, tamburu i harmoniku, učenici donjomiholjačke glazbene škole moći će tako učiti svirati i violinu.

- Naša je glazbena škola, na veliku radost učenika, učitelja i svih nas koji izravno kreiramo rad i budućnost škole, prije nekoliko dana dobila suglasnost resornog ministarstva za provedbu nastave violine. Dakle, tamburi, gitari, harmonici i klaviru priključuje se i violina, i to je svakako jedan veliki uspjeh, ali i obveza na putu čuvanja dosadašnjeg i podizanja budućeg glazbenog identiteta škole i grada te u nekim drugim područjima i obzorima koji se svakoga dana otvaraju - rekao je ravnatelj donjomiholjačke OŠ ‘‘August Harambašić‘‘ Vedran Aladić.

Uz nastavu instrumenata, učenici tijekom cijelog glazbenog obrazovanja pohađaju i nastavu solfeggia. U Glazbenoj školi djeluju i dva tamburaška orkestra, mali i veliki, te pjevački zbor, a članovi su učenici od drugog do šestog razreda.

Školu trenutačno pohađa 71 učenik.

- U razdoblju od 2005. do 2024. godine glazbenu školu uspješno je završilo oko 280 učenika. Srednju glazbenu školu upisalo je posljednjih godina deset naših učenika. U navedenom je razdoblju jedna naša učenica diplomirala na Akademiji za kulturu i umjetnost, a trenutačno jedan učenik studira na odjelu za crkvenu glazbu, troje učenika na teorijskom je odjelu, a dvije učenice studiraju na Akademiji smjer klavir - ponosno je istaknuo ravnatelj.

Snježana Fridl
280

učenika u razdoblju od 2005. do 2024. godine uspješno je završilo Glazbenu školu koja djeluje pri OŠ ‘’August Harambašić’

Temelj glazbenog života grada
Glazbena škola tijekom godine ima mnogo javnih nastupa na školskim i gradskim manifestacijama. Uspješno sudjeluje na brojnim smotrama, festivalima, natjecanjima te gostovanjima u Mađarskoj. ‘’Glazbena je škola svih ovih godina, posebno posljednjih tridesetak, bila temelj glazbenog života ovoga grada. Godinama nije mogla proći ni jedna glazbena i kulturna manifestacija na kojoj nisu sudjelovali učenici i učitelji glazbene škole’’, kaže Vedran Aladić, ravnatelj OŠ ‘’August Harambašić’’.

Možda ste propustili...

JEDINI U VIROVITIČKO-PODRAVSKOJ ŽUPANIJI

U obitelji Trstenjak radi peta generacija kovača

GD CRVENOGA KRIŽA SLATINA

Šest novih darivatelja krvi

INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA SLATINA

Proslavljen Dan škole i 15. obljetnica osnivanja

Najčitanije iz rubrike