Regija
OŠ BLAGE ZADRE OBILJEŽIT ĆE 50-GODIŠNJICU

Najveća im je želja više đaka u klupama
Objavljeno 11. travnja, 2019.
Vukovarska škola najesen će obilježiti 50 godina rada; ove pedagoške godine imaju 272 učenika
VUKOVAR - Osnovna škola Blage Zadre u vukovarskoj četvrti Borovo naselje najesen će obilježiti 50 godina rada.
Škola je vrata učenicima otvorila 1969. godine jer je u to vrijeme druga škola u četvrti imala previše učenika, pa se stvorila potreba za otvorenjem još jedne.


- Veliki je broj ljudi radio u tvornici Borovo, pa je i u Borovu naselju bilo puno djece. Školu je pohađalo više od tisuću učenika, dok je danas broj upisanih 272. Broj učenika nam opada jer roditelji napuštaju ovo područje i djecu ispisuju - rekla je Anica Špoljarić, koja dužnost ravnateljice OŠ Blage Zadre obavlja 15 godina.


Zgrada je obnovljena 2001. godine, no Špoljarić ističe kako im je nužna energetska obnova jer stolarija trula, pa su nemali broj prozora morali zakovati čavlima kako ne bi ispadali. Stoga vjeruje da će zahvaljujući Gradu, koji je osnivač škole, taj problem ubrzo riješiti.


- Što se opreme tiče, za nastavu imamo sve što nam je potrebno. Svojim smo je sredstvima opremili, svaka učionica ima tzv. pametnu ploču i svaki učitelj laptop. Imamo dvije informatičke učionice, od kojih je jedna opremljena novcem resornog ministarstva novim računalima, a navela je i dodala kako djeca koja putuju na nastavu, kao i ona koji čekaju izbornu nastavu, vole biti u tim učionicama, gdje pod nadzorom učitelja pišu zadaću i pretražuju na internetu informacije koje su im potrebne za pojedine školske predmete.


Nastava se odvija samo u prvoj smjeni, a učenici na različitim natjecanjima na državnoj razini postižu zapažene rezultate. Špoljarić kaže kako nikoga ne forsiraju da mora ići na natjecanja, no kada učenici za to pokažu interes, učitelji ih pripreme, pa onda ni rezultat ne izostane.


- Ove nam godine futsal ekipa ide na državno natjecanje, nekoliko je godina školska zadruga Zlatne ruke nazočna na državnoj smotri jer su među najboljima u našoj županiji. Imamo i pojedinačnih državnih prvaka u matematici i fizici i doista smo zadovoljni ostvarenjima naših učenika - naglasila je te istaknula odličnu suradnju s roditeljima, koji redovito pomažu u realizaciji školskih priredbi i izvannastavnih aktivnosti. Važnu obljetnicu - 50 godina rada - službeno će obilježiti početkom iduće školske godine, a za tu će prigodu učenici, u suradnji s učiteljima, pripremiti posebnu svečanost.
Na upit što im (osim energetske obnove) nedostaje, Špoljarić je rekla kako im je jedina želja imati više učenika.


Dragana Korpoš
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

Najčitanije iz rubrike