Osijek
ZA ŠKOLSKE PRAZNIKE

Međunarodna kolonija mladih Ernestinovo 2019.
Objavljeno 10. travnja, 2019.
Tema ovogodišnje Međunarodne kolonije mladih Ernestinovo 2019. je igra, kojom će se polaznici baviti na radionicama u Osnovnoj školi Ernestinovo. Kolonija se održava 16. put, međunarodnog je karaktera, a i ove godine u kreativnom radu okuplja darovitu djecu i mladež iz Hrvatske i inozemstva od 23. do 25. travnja.

Voditelj Kolonije mladih, profesor Damir Škrlec, ravnatelj škole, kaže kako Koloniju organiziraju OŠ Ernestinovo, Općina Ernestinovo i Likovna udruga "Petar Smajić", a i ove godine projekt Kolonije mladih podupire Osječko-baranjska županija.

- U radu Kolonije mogu sudjelovati djeca i mladi od 10 do 18 godina. Svakom polazniku osiguran je materijal za rad, alat, pomagala, stručno vodstvo mentora radionica te ručak u školi. Odgovornost oko organizacije dolaska i odlaska iz Ernestinova, kao i troškove prijevoza, snose roditelji ili staratelji polaznika. Broj polaznika u radionicama je ograničen, a odabrat će ih stručno tijelo Kolonije. O polaznicima koji su izvan Osječko–baranjske županije prije i nakon rada u radionicama skrbe se njihovi voditelji. Cijena sudjelovanja za polaznike iz Osječko-baranjske županije je 50 kuna (tri ručka, materijal za rad i stručna edukacija voditelja radionica) - kaže profesor Škrlec.

Taj iznos treba uplatiti do 18. travnja na: Osnovna škola Ernestinovo, Školska ulica 1, žiroračun: HR 04 25000091102014272. Zainteresirani učenici mogu poslati prijavnice najkasnije do 11. travnja na spomenutu adresu ili na mail adresu ured@osernestinovo.skole.hr. Osim popunjene prijavnice kandidati mogu poslati i materijale (fotografije uspješnih radova), kao i pisane preporuke voditelja izvannastavnih ili izvanškolskih aktivnosti koje su pohađali ili pohađaju, a koje bi bile relevantne za njihov primitak u željenu radionicu.

Obavijest o primljenim polaznicima radionica bit će objavljena u petak, 12. travnja 2019., na www.kolonius.com, www.os-ernestinovo.skole.hr, a može se dobiti i usmeno na telefonski broj 091/ 893 8830.

D. Pejić
RADIONICE I VODITELJI KOLONIJE
Rad će se odvijati kroz radionice: 1. Keramička - Uroš Strugar, keramičar, prof., Slovenija; 2. Kiparska 1 - Mato Tijardović, kipar; 3. Kiparska 2 - Tomislav Herega, kipar; 4. Dramska - Stela Macakanja-Baćić, prof. hrvatskog jezika i dramski pedagog, i Ana Škaro, mag. prim. educ. i dramski pedagog; 5. Slikarska 1 - Atila Adam, prof., akademski slikar; 6. Slikarska 2 - Milica Reinhart-Tešankić, slobodna umjetnica; 7. Plamena ptica - Zdenka Đurišić, terapeut/učiteljica; 8. Plesna - Mira Sekereš, plesni pedagog; 9. Filmska - Zoran Macakanja, snimatelj; 10. Oblikovna - Tihana Bogdanović, prof. hrvatskog jezika.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike