Regija
POSTALI STUDENTSKI GRAD

Nova generacija studenata upisuje studij u Županji
Objavljeno 4. travnja, 2019.
Visoka škola za ekonomiju “Nikola Šubić Zrinski” nudi upis na online/izvanrednu i redovitu nastavu
ŽUPANJA

Županja je lani postala studentski grad. Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje "Nikola Šubić Zrinski" iz Zagreba upisala je prvu generaciju studenata. Krajem veljače prošle godine s Gradom Županjom potpisala je Sporazum o obrazovnoj znanstveno-istraživačkoj, stručnoj i tehničkoj suradnji za otvaranje dislociranog studija u Županji i u tijeku je ishođenje dopusnice resornog ministarstva. Početkom svibnja otvorila je Područni ured u Županji i pokrenula aktivnosti upisa studenata za online/izvanrednu i redovnu nastavu za akademsku 2018./2019. godinu. Upisano je ukupno 15 studenata.

Informativno- konzultativni ispitni centar smješten je u Osnovnoj školi Mate Lovraka. Za vrijeme studija svi dobivaju knjige na korištenje, pri čemu je Grad Županja kao strateški partner dao velik doprinos.

- S obzirom na činjenicu da je područni ured otvoren 2018., iznimno smo zadovoljni brojem upisnika/studenata u tekućoj akademskoj godini. U tijeku su upisi za akademsku 2019./2020. i u ovom trenutku imamo novih pet upisanih studenata. Vrlo smo optimistični i vjerujem kako će planirane kvote novih upisnika biti ostvarene - kaže voditelj Područnog ureda u Županji, Rudi Štekl.

Zainteresirani mogu birati između trogodišnjeg Preddiplomskog stručnog studija (bacc.oec.) - Ekonomija poduzetništva (180 ECTS) i dva smjera dvogodišnjeg Specijalističkog diplomskog stručnog studija (struč.spec.oec.) - Projektni menadžment (120 ECTS) i Menadžment malih i srednjih poduzeća (120 ECTS).

Štekl ističe da je Visoka škola NŠZ prvi akreditirani online studij u RH koji nudi preddiplomski stručne i specijalističke diplomske stručne studijske programe. Tretira se kao izvanredni studij i usklađen je s Bolonjskom deklaracijom.

- Za online studij koji je u našoj ponudi možemo reći da je budućnost studiranja. Svi fakulteti zapadne Europe davno su implementirali ovakav način studiranja koji stvara novu digitalnu generaciju studenta. U potpunosti oslobađa studenta od dolaska na predavanja i svi se ispiti polažu putem online platforme – pojašnjava. Napominje da je takav model izvrstan za minimalizaciju troškova, za zaposlene i druge osobe koji zbog prostorne udaljenosti ili nedostatka vremena ne mogu sudjelovati na nastavi, a žele visoko obrazovanje i fleksibilnost u obrazovnom procesu. Online nastava studentima omogućuje kvalitetno praćenje nastave i interakciju s predavačima na daljinu, razvoj organizacijskih i komunikacijskih vještina, a mentori su im konstantno na raspolaganju.

Visoka škola NŠZ poznata je po otvaranju poduzeća maloj grupi redovitih studenata za koje snosi inicijalne troškove i cijelo vrijeme im konzultativno daje kompletnu podršku. Studenti ih po želji nakon studija preuzimaju i na taj se način samozapošljavaju.

Cijena stručnog studija u Područnom uredu Županja povoljnija je u odnosu prema Zagrebu i iznosi 17.500 kuna jednokratno, a specijalističkog 21.000 kuna. Uz obročno plaćanje na 10 rata cijena je za svaki 2.000 kuna veća.

- S obzirom na činjenicu je studij u Županji otvoren kroz strateško partnerstvo s Gradom, imamo razne subvencije i oblike stipendiranja koje olakšavaju financiranje studija - zaključuje Štekl.

Marija Lešić Omerović
Studenti u Županji mogu birati između preddiplomskog i dva specijalistička diplomska stručna studija
Zadržati studente
Novost za sljedeću akademsku godinu stipendije su za online/izvanredne studente s prebivalištem u Županji kako bi ih se stimuliralo da ostanu u gradu. “Ovo je ujedno i demografska mjera - ako se i jedan student zadrži na našem području i samozaposli, cilj je ostvaren”, kaže Štekl.
Možda ste propustili...

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike