Regija
OPĆINA ISPLATILA 255.000 KUNA

Novac za kuću dobilo 13 obitelji
Objavljeno 28. ožujka, 2019.
MAGADENOVAC

Načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković na sjednici Općinskog vijeća istaknuo je da je protekle godine iz proračuna isplaćeno 255.000 kuna u svrhu stambenog zbrinjavanja mladih obitelji.

Novac je odobren mladim obiteljima za kupnju četiri te za rekonstrukciju i adaptaciju devet kuća.

- Trenutno je u postupku odobravanje sredstava jednoj obitelji za kupnju kuće te pet zahtjeva za adaptaciju i/ili rekonstrukciju. Od početka programa, uključujući i nove zahtjeve, Općinu će to koštati ukupno 360 tisuća kuna - rekao je načelnik Živković te pozvao mlade stanovnike da i nadalje koriste nepovratne novčane potpore budući da je Općinsko vijeće izglasalo Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji za 2019. godinu. Kako je broj stanovnika u stalnom padu, ovim Programom Općina Magadenovac potiče ostanak postojećeg i naseljavanje stanovništva, posebno mlađeg, na svoje područje.

Na temelju raspisanog javnog poziva, Općina Magadenovac svakoj će mladoj obitelji koja ovdje živi ili će se doseliti, a koja će kupiti građevinsko zemljište ili stambeni objekt ili graditi novu kuću, uplatiti 30.000 kuna. Za rekonstrukciju i/ili adaptaciju stambenog prostora financijska pomoć iznosi 15.000 kuna.

- Mladom obitelji u smislu ovog Programa smatra se podnositelj zahtjeva, njegov bračni drug i djeca, ako ih imaju, pod uvjetom da barem jedan od bračnih drugova nije navršio četrdeset godina života - istaknula je viša stručna suradnica za gospodarstvo i opću upravu u Jedinstvenom upravnom odjelu Anamarija Brkanić. Uvjet nakon potpisivanja ugovora i dobivanja sredstava je da obitelj živi najmanje deset godina u kupljenoj ili adaptiranoj nekretnini.

Magadenovački općinski vijećnici prihvatili su Program nepovratnih potpora u poljoprivredi za 2019. godinu. Potpore koje će se dodjeljivati odnose se na sufinanciranje osjemenjivanja u sektoru stočarstva (govedarstvo i svinjogojstvo), kontrole plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima, edukacija i stručnog usavršavanja poljoprivrednika, kao i osiguranja usjeva od nepovoljnih vremenskih uvjeta u poljoprivrednoj proizvodnji. Također, sufinancirat će se sudjelovanje na sajmovima i trihineloskopski pregled mesa svinja. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike