Osijek
POTHODNIK OSTAJE BEZ POŠTANSKOG UREDA

Sele se u Benešićev prolaz
Objavljeno 23. ožujka, 2019.
Korisnici usluga u Poštanskom uredu u pothodniku ovih su dana mogli čuti glasine o preseljenju iz tog prostora, gdje je Hrvatska pošta gotovo od početka stavljanja pothodnika u funkciju smjestila svoj ured. Točnije, ondje se nalazi više od 30 godina, a sada će ipak na novu adresu. Bit će to, kako doznajemo iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte d.d., Prolaz Julija Benešića 1, i to u lokalu koji je samo 200-tinjak metara udaljen od onog u pothodniku.

Budući da se ured izmješta nakon toliko godina, postavilo se i pitanje koji je razlog preseljenja na ne toliko udaljenu lokaciju. Iz Ureda tako doznajemo da je jedan od razloga dotrajalost dosadašnjeg prostora, zbog čega će korisnici uskoro koristiti istovjetne usluge, ali u tzv. Pasageu, na navedenoj adresi.

- Drago nam je da možemo najaviti preseljenje našeg Poštanskog ureda 31104 u Prolaz Julija Benešića 1, gdje su radovi u tijeku. Inače, preseljenje se očekuje ovog ljeta, a novi će lokal biti samo oko dvije minute hoda od dosadašnje lokacije - poručuju iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte d.d.

I doista, već neko vrijeme prostor u Prolazu uređuje se, a ovih su dana građani mogli vidjeti i dostavna vozila Hrvatske pošte. Dalo se tako naslutiti i prije službene obavijesti da će prostor koji je prazan već duže vrijeme napokon dobiti svoje nove "stanare". I ne samo to, ondje će, kako stoji u dopisu HP-a, novi poštanski ured biti uređen prema najmodernijim standardima. U njemu će korisnici, kažu u Uredu, moći puno lakše i ugodnije obaviti sve usluge koje nudi Hrvatska pošta.

Nakon preseljenja, do kojeg neće doći još nekoliko mjeseci, lokal u kojem je godinama bio poštanski ured bit će vjerojatno ponovno predmetom natječaja za zakup. Neslužbeno doznajemo da Grad, koji je vlasnik lokala u pothodniku, još uvijek nema službenu informaciju o preseljenju poštanskog ureda. S tim u vezi, kako doznajemo, ne mogu niti razmišljati o novom zakupcu, odnosno ponuditi lokal na natječaj.

A kad je u pitanju prostor u kojem će od ljeta biti smješten poštanski ured, on je u privatnom vlasništvu. Građani pamte da je prije 20 i više godina ondje bio kafić "Passage", a godinama poslije i ured Hrvatskog telekoma. Nakon izlaska HT-a iz lokala taj je prostor bio bez zakupca. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike