Regija
NOVI VIZUALNI IDENTITET VIROVITICE

Dvorac i park su pokretači brenda
Objavljeno 15. ožujka, 2019.
VIROVITICA - Profesor na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu Feđa Vukić i dizajner Boris Malešević predstavili su u četvrtak projekt obnove dvorca Pejačević i gradskog parka kao turistička odredišta.

- Obnova dvorca i revitalizacija parka, koje su počele u svibnju 2017., u završnoj su fazi. Najveći je to projekt obnove hrvatske kulturne baštine financiran novcem EU-a, vrijedan 81 milijun kuna, koji potpuno mijenja vizuru središta grada. Sadržaji kojima će biti ispunjeni obogatit će turističku ponudu i mi želimo razvijati Viroviticu kao poželjnu izletničku destinaciju - rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Prema riječima Feđe Vukića, obnovljeno središte grada za sve je novi prostor, svojevrsni "demokratski forum modernog tipa".

- Dvorac i park postat će središnje mjesto novog urbanog iskustva u gradu. Oni su pokretači novog brenda, okvir u kojem bi se trebali naći, osjetiti i sudjelovati svi građani i gosti Virovitice. Vizija brenda je stvoriti novo iskustvo i kvalitetu življenja u gradu, platforma koja bi trebala pokrenuti širu atmosferu i mobilizirati pozitivnu "vibru" u gradu, a misija dinamični sustav koji označava sve ono što postoji, što će biti i što se može nadograđivati, a onda i komunicirati s cijelim svijetom - objasnio je Vukić strategiju vizualnog identiteta.

Boris Malešević istaknuo je kako brend nije zamišljen kao čvrsto zadan logotip, nego kao sustav koji nikada neće imati isti oblik, ali će vizualnom atrakcijom uvijek i nepogrešivo govoriti da je to Virovitica. H
Brend bez emocije nije dobar brend
Vizualni identitet nazvan “Virovitica za generacije” sadržava motive parka, dvorca, vode, staza, mostova, umjetnosti i doživljaja. “Osmislio sam ih poštujući tradiciju i ono što se trenutačno događa u Virovitici. Slagao sam to poput genoma oko središta Virovitice, počevši od sadržaja pa do kolektivne memorije. To je jako bitno jer brend bez emocije nije dobar brend. Svi imamo emociju prema ovom prostoru, tu smo odrastali, išli u gimnaziju i šetali se parkom. Brend je vizualna atrakcija sveg sadržaja koji okružuje park”, rekao je Malešević.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U OPĆINAMA BILJE I KNEŽEVI VINOGRADI NEZADOVOLJNI POŠTOM

Poštanske pošiljke kasne po nekoliko dana i često stižu na pogrešne adrese

2

DODIJELJENO JOŠ ŠEST STANOVA U DRŽAVNOM VLASNIŠTVU

Osim pripadnika Hrvatske vojske, stanove dobili deficitarni kadrovi

3

VELIKO NEVRIJEME NA SLATINSKOM PODRUČJU

U deset minuta tuča veličine oraha obrala duhan, pšenicu i kukuruz