Osijek
TOMISLAV BERONIĆ U KNJIŽARI NOVA

“Peta dimenzija” i u zvučnom obliku
Objavljeno 14. ožujka, 2019.
Matematičar i od malih nogu zaljubljenik u astronomiju, Ratove zvijezda i Julesa Vernea. Po struci programer, a iz gušta pisac – tim je riječima najavljen Tomislav Beronić, koji je u srijedu uspješno odradio prvo gostovanje u Klubu knjižare Nova. Pred brojnom publikom predstavio je rođeni Vukovarac s karlovačkom i međunarodnim adresama svoj prvijenac – avanturistički znanstvenofantastični triler „Peta dimenzija”, koji mu je 2017. godine priskrbio nagradu Artefakt.

- Pozadinska priča romana je bežični prijenos energije. Glavna junakinja mlada je doktorica fizike koja u svojim istraživanjima otkriva fantastičnu pojavu i istražujući je, otkriva i neke svoje sposobnosti te nauči putovati kroz vrijeme. Tada avantura počinje – kaže Beronić. Donio je sa sobom i akcijski nastavak romana - „Tajanstveni tekton”. Njegovi romani, kaže, promoviraju ulogu žena u znanosti kroz povijest i promiču znanje kao temelj napretka. Često Beronića nazivaju hrvatskim Danom Brownom, jer poput njega u svojim romanima kombinira povijest, fiziku i religiju. Donio je Beronić i zvučno izdanje „Pete dimenzije”.

- Riječ je o projektu nastalom u suradnji s Udrugom slijepih i slabovidnih osoba iz Karlovca – USKA. Donirao sam im autorska prava za obje knjige. Prva knjiga snimljena je uz pomoć radija iz Karlovca, a proces je trajao oko dvije godine. Karlovačka tiskara tiskala je omot i sada je kao zvučna knjiga objavljena i ide na dar svim gradskim knjižnicama u Hrvatskoj s građom za slijepe i slabovidne – kazao nam je Beronić. Članovima osječke Udruge gluhoslijepih UGSO uručio je primjerke zvučne knjige.
J. Pejaković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas