Osijek
TOMISLAV BERONIĆ U KNJIŽARI NOVA

“Peta dimenzija” i u zvučnom obliku
Objavljeno 14. ožujka, 2019.
Matematičar i od malih nogu zaljubljenik u astronomiju, Ratove zvijezda i Julesa Vernea. Po struci programer, a iz gušta pisac – tim je riječima najavljen Tomislav Beronić, koji je u srijedu uspješno odradio prvo gostovanje u Klubu knjižare Nova. Pred brojnom publikom predstavio je rođeni Vukovarac s karlovačkom i međunarodnim adresama svoj prvijenac – avanturistički znanstvenofantastični triler „Peta dimenzija”, koji mu je 2017. godine priskrbio nagradu Artefakt.

- Pozadinska priča romana je bežični prijenos energije. Glavna junakinja mlada je doktorica fizike koja u svojim istraživanjima otkriva fantastičnu pojavu i istražujući je, otkriva i neke svoje sposobnosti te nauči putovati kroz vrijeme. Tada avantura počinje – kaže Beronić. Donio je sa sobom i akcijski nastavak romana - „Tajanstveni tekton”. Njegovi romani, kaže, promoviraju ulogu žena u znanosti kroz povijest i promiču znanje kao temelj napretka. Često Beronića nazivaju hrvatskim Danom Brownom, jer poput njega u svojim romanima kombinira povijest, fiziku i religiju. Donio je Beronić i zvučno izdanje „Pete dimenzije”.

- Riječ je o projektu nastalom u suradnji s Udrugom slijepih i slabovidnih osoba iz Karlovca – USKA. Donirao sam im autorska prava za obje knjige. Prva knjiga snimljena je uz pomoć radija iz Karlovca, a proces je trajao oko dvije godine. Karlovačka tiskara tiskala je omot i sada je kao zvučna knjiga objavljena i ide na dar svim gradskim knjižnicama u Hrvatskoj s građom za slijepe i slabovidne – kazao nam je Beronić. Članovima osječke Udruge gluhoslijepih UGSO uručio je primjerke zvučne knjige.
J. Pejaković
Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA “NAJVEĆE USKRSNO GNIJEZDO NA SVIJETU 2019.”

Na Veliki petak počinje gradnja gnijezda površine od 280 četvornih metara

PEDIJATRICA DR. VOUK OTIŠLA U MIROVINU

U lipnju s radom kreće dr. med. Maja Međimurec

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas