Osijek
KANONSKI POHOD ĐAKOVAČKO-OSJEČKOGA NADBISKUPA, OŠ DALJ

Hranić: Budite ponosni na svoj rad
Objavljeno 22. veljače, 2019.
Mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki posjetio je OŠ Dalj u svojemu kanonskom pohodu i razgovarao s djelatnicima i ravnateljem Markom Stanićem.

- Prosvjetni djelatnici svojim promišljanjima pridonose društvenoj klimi u sredini u kojoj djeluju i ovom prilikom izražavam poštovanje prema vašemu radu i nastojanjima. Otvoreno vam kažem da možete biti ponosni na svoj rad u sredini opterećenoj prošlošću, ali u kojoj se, vidim, uspješno gradi zajednički život utemeljen na povjerenju i poštovanju - istaknuo je nadbiskup.

Stanić je upoznao nadbiskupa s uvjetima i prilikama u kojima škola radi, istaknuvši da je obnova zgrade škole u tijeku. "Radovi su na obnovi škole teški, ali su rezultati vidljivi. Ono što je puno teže obnoviti jesu ljudske duše i međuljudski odnosi. Naša škola nosi breme bliske nam prošlosti - u prostorima škole počinjen je ratni zločin prema hrvatskim braniteljima za koji nitko nije odgovarao. Iako je od rata prošlo mnogo godina, zbog toga još uvijek neki ljudi pate. U toj duhovnoj obnovi vjernici traže utjehu i mole Boga za pomoć, očekujem da nas ohrabrite na putu praštanja, mira i razumijevanja", kaže Stanić. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike