Osijek
ORDINACIJA U KNJIŽNICI

Druženje s dr. Bereckim i dr. Maloševcem u GISKO-u
Objavljeno 23. veljače, 2019.
Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek ugostit će u petak, 1. ožujka, u 18 sati, mr. sc. Igora Bereckog, dr. med., spec. pedijatra i Dragana Maloševca, dr. med., specijalizanta hitne medicine. U Ordinaciji u knjižnici, kako je nazvan ciklus razgovora o zdravlju, s dvojicom će osječkih liječnika razgovarati Ivana Rab Guljaš, urednica i novinarka u Glasu Slavonije.

No tema ovaj put neće biti medicina, bar ne u užem smislu riječi, nego satirična facebook-stranica Kolega Hitnjak, koja ima više od 33.000 pratitelja. Maloševac je, naime, autor autentičnih humorističnih tekstova o doživljajima iz “hitne”, a Berecki originalnih ilustracija. Lega Purger i Lega Doc osvjedočeni su humanitarci i filantropi. Maloševac je (ultra)maratonac, Berecki piše znanstvenopopularne tekstove, bavi se grafičkim dizajnom, svira usnu harmoniku, aktivan je zaštitnik prava životinja...

Luka Vondrak, student glume i lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, interpretirat će objave s Kolege Hitnjaka koje su dobile najviše “lajkova”, a Maloševac i Berecki odgovarat će na pitanja moderatorice i publike. U izložbenom će prostoru biti postavljena izložba izabranih ilustracija i tekstova s Kolege Hitnjaka. J.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike