Regija
LOKALNE ČELNIKE UJEDINILA REKONSTRUKCIJA DRŽAVNE CESTE

Priprema se projektiranje dviju dionica ceste D34 u dužini od 15 kilometara
Objavljeno 22. veljače, 2019.
DONJI MIHOLJAC - Ovih dana u Donjem Miholjcu održan je sastanak načelnika općina Magadenovac, Marijanci i Podravska Moslavina, predstavnika općine Viljevo te načelnika Policijske postaje Donji Miholjac s predstavnicima Hrvatskih cesta, a sastankom je predsjedao zamjenik gradonačelnika Donjeg Miholjca Tomislav Brusač.Sastanak je organiziran radi upoznavanja čelnika jedinica lokalne samouprave s nastavkom rekonstrukcije preostalih dionica državne ceste D34, nakon što se početkom veljače o tome razgovaralo i na sjednici Vijeća za prevenciju Grada Donjeg Miholjca.

Grad Donji Miholjac i svaka miholjačka općina imaju svoje specifičnosti u cestovnom prometu na svom području, ali i opasna mjesta raskrižja. Državna cesta D34, koja spaja Virovitičko-podravsku i Osječko-baranjsku županiju, pripada među kritične prometne dionice. Stanovnike naselja na miholjačkom području muči loše stanje ceste, koja je vrlo prometna. Prema riječima Maria Pavina, načelnika Policijske postaje Donji Miholjac, samo dijelom ceste od Donjeg Miholjca prema Svetom Đurđu dnevno prođe više od 4000 vozila.

Prošle je godine u rujnu završena rekonstrukcija državne ceste D34 na dionici od Gezinaca do Podravske Moslavine u dužini od 4,1 kilometar. Ukupna vrijednost radova iznosila je oko 11 milijuna kuna. Cesta je proširena s postojećih šest na 7,1 metar, riješena je oborinska odvodnja i prilagođeni su kolni ulazi. Na prilaznim poljskim putovima sagrađene su otresnice od kamenog materijala

Za povećanje sigurnosti prometa, lokalni čelnici na miholjačkom području istaknuli su kako je iznimno važan nastavak rekonstrukcije državne ceste od Donjeg Miholjca prema Valpovu. Hrvatske ceste planiraju etapno rekonstrukcije, a izvođenje radova utvrđeno je Programom građenja i održavanja. Istaknuto je da se priprema projektiranje dionice Sveti Đurađ - Črnkovci, ukupne dužine 7,1 kilometar te dionice Črnkovci - Valpovo, dužine 7,8 kilometara.

U cilju sigurnosti prometa, Hrvatske ceste pripremaju izvođenje radova na obnovi asfaltnog zastora na dionici ceste od raskrižja u središtu Donjeg Miholjca do graničnog prijelaza. Također, tijekom ove godine trebala bi biti osvijetljena i miholjačka obilaznica. U postavljanje javne rasvjete planirano je uložiti tri milijuna kuna.

Miholjački dogradonačelnik Tomislav Brusač ocijenio je kako predstavljene investicije pokazuju izvrsnu suradnju lokalne vlasti i Hrvatskih cesta te kako će nastavak rekonstrukcije ceste D34 omogućiti veću sigurnost te poboljšati uvjete života stanovnika. S.Fridl
U postavljanje javne rasvjete na miholjačkoj obilaznici planirano je uložiti tri milijuna kuna
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike