Osijek
NATJECANJE “INFOKUP 2019.” ZA OSNOVCE

U informatici se natjecalo 100 učenika
Objavljeno 20. veljače, 2019.
Svoje znanje iz Informatike pokazalo je stotinu učenika osnovnih škola na još jednom ‘‘Infokupu‘‘, koje je u ovogodišnjem izdanju na županijskoj razini održano krajem prošloga tjedna. Natjecali su se učenici od petog do osmog razreda iz škola iz cijele Osječko-baranjske županije, i to u četiri kategorije - LOGO, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije i Osnove informatike.

‘‘Natjecanje je provedeno u dva informatička kabineta u Domu tehnike i informatičkoj učionici u Prirodoslovnoj gimnaziji Osijek. Vidljiv je napredak u broju zainteresiranosti škola i učenika‘‘, istaknuo je voditelj Centra tehničke kulture Osječko-baranjske županije Hrvoje Kereta, mag. ing. agr. U kategoriji LOGO najbolji su bili učenici OŠ Dobriša Cesarić iz Osijeka u sastavu - Gregor Đuras (5. razred), Sven Vukelić (6. razred), Mate Knežević (7. razred), P. B. (8. razred). Najbolji u kategoriji Primjena Alogoritama bili su učenici osječke OŠ Svete Ane – Luka Delić (5. razred), Dino Unukić (6. razred), Nino Pandurović (7. razred) i L. S. (8. razred). U kategoriji Digitalne kompetencije najbolje su rezultate ostvarili Lana Jozičić (5. razred, OŠ Ivana Brlić Mažuranić iz Koške), Veljko Bekvalac (6. razred, OŠ Ivana Brlić Mažuranić iz Osijeka), Marin Ćurković (7. razred, OŠ Josip Antun Ćolnić iz Đakova) te Z. S. (8. razred, OŠ Ivana Brlić Mažuranić iz Koške).

‘‘Čestitamo svim natjecateljima na sudjelovanju i ostvarenom plasmanu. Zahvaljujemo svim mentorima koji su pripremili svoje ekipe, prosudbenim povjerenstvima i županijskom povjerenstvu na provedbi natjecanja‘‘, rekao je Kereta.
J. Pejaković
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

Najčitanije iz rubrike