Osijek
POKRENULA LAVINU DOBROTE:

Maturanticama iz Osijeka žele pomoći žene iz cijele regije!
Objavljeno 21. veljače, 2019.
Sve je počelo FB statusom Laure Palančević o tome da će urediti 10 djevojaka za maturalnu večer

Odlučila sam odjenuti deset djevojaka za maturalnu večeru, našminkati ih i napraviti im frizure uz pomoć vizažistice. Sada trebam pomoć - za početak, da mi se jave djevojke s područja grada Osijeka slabijeg imovinskog stanja kako bismo mogli započeti ovu prekrasnu priču – dio je facebook-statusa koji je nedavno napisala Osječanka Laura Palančević (29) i pokrenula pravu lavinu dobrote.

Plemeniti status ove trenerice i vlasnice sportskog centra počeo se širiti društvenim mrežama, a ljudi koji se žele priključiti akciji iz sata u sat sve je više. Priča se zakotrljala čak i izvan granica Lijepe Naše, tako da će se akcijom pomoći višestruko više djevojaka od planiranoga, otkriva nam Laura. Na ideju je došla kada je raskrčivala ormare i vidjela da i sama ima puno toga što više nikada neće odjenuti. Bliže se maturalne zabave, koje djevojkama ostaju među najljepšim uspomenama. No koštaju i nekoliko tisuća kuna - mnogi si roditelji to ne mogu priuštiti, a velik broj njih odlazi i u dodatni minus. Svjesna teške financijske situacije u mnogim obiteljima u gradu, Laura je odlučila pomoći takvim djevojkama.

- Svaka od nas u ormaru ima nešto svečano što nam ne treba i što sigurno više nećemo odjenuti. Prvotna je ideja bila preko društvenih mreža oglasiti akciju kako bismo pronašli desetak djevojaka, čiji roditelji nisu u mogućnosti priuštiti im maturalnu večer, a koje bismo odjenule ja i žene koje treniraju kod mene u fitness-centru, dok bi se za šminku i frizuru pobrinule moje prijateljice i poznanice - vizažistice i frizerke. Ubrzo su mi se počele javljati i druge frizerke i vizažistice iz Osijeka, tako da vjerujem da to neće biti samo deset ili 15 djevojaka, nego najmanje dvostruko više - kaže nam Laura, čiji mobitel ne prestaje zvoniti. Javljaju se djevojke koje žele donirati svoje maturalne i svečane haljine, njihove majke i druge žene.

- Velika je zainteresiranost onih koji žele pomoći. Javljaju se žene iz cijele Hrvatske – od Dubrovnika do Zagreba, ali i iz BiH i Slovenije - napominje Laura koja je ugodno iznenađena neočekivano velikim odjekom svoje akcije.

- Koliko god se donacija prikupi, sve će se podijeliti, a djevojke ćemo sigurno uspjeti pronaći. Vjerojatno ćemo sastaviti e-mail i poslati obavijest svim osnovnim i srednjim školama u Osijeku. Nadam se da ćemo razveseliti velik broj maturantica – kaže Laura koja se već godinama uključuje u različite humanitarne akcije – od prikupljanja odjeće i obuće za siromašne do prigodnih paketića za djecu u povodu blagdana. Zbog zdravstvenih je problema posljednje dvije godine bila prisiljena prestati se baviti humanitarnim radom, no taj se važan dio njezina života sada nastavlja ovom hvalevrijednom akcijom.

Jasenka Pejaković
KOMBINACIJE ZA SVAČIJI UKUS
“Djevojke će same doći probati haljine i dodatke te odabrati što im se sviđa i odgovara. Izbor će biti velik. Bit će i kraćih, dužih i dugačkih svečanih haljina. Sve su to kupljene ili sašivene haljine odjevene samo za jednu prigodu – krizmu, vjenčanje, maturalnu zabavu, krštenje... Također se to odnosi i na cipele, sandale, nakit... Žene mi pišu da žele pokloniti haljinu koju su jednom odjenule kako bi se djevojka osjećala onako kako su se one osjećale noseći ju – posebno i sretno. Vjerujemo da će svaka djevojka pronaći kombinaciju prema svom ukusu, a sve im ostaje u trajnom vlasništvu’’, kaže Laura.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas