Osijek
GRAĐEVINARI KORISTE ZATOPLJENJE

Napreduje gradnja daljskoga vrtića
Objavljeno 21. veljače, 2019.
Zbog baby booma i liste čekanja za mjesto u vrtiću Mali princ u Dalju gradi se dodatno krilo, i to ubrzanim tempom, kako bi se udvostručio njegov kapacitet, na stotinu djece. Jučer je glavni nadzorni inženjer Dragutin Pavičić obišao gradilište s načelnikom Općine Erdut Jugoslavom Vesićem, donačelnikom Davidom Sušcem, direktoricom vrtića Marijanom Karpati, Anđelkom Tomašević, direktoricom Čvorkovca, i izvođačima radova iz Planum građenja. Konstatirano je da su radovi počeli u kasnu jesen, odnosno početkom zime, ali da se sada intenziviraju. "Nakon betoniranja druge deke moći ćemo, istovremeno dok se radi na krovu, obavljati obrtničke radove unutra. Ako budemo mogli ubrzati radove, to bolje", konstatirao je Pavičić.

Načelnik Vesić napominje da je zadovoljan dinamikom radova na objektu, vrijednom 1,3 milijuna kuna.

- Ovaj nam projekt puno znači - 2017. rodile su se 23 bebe, a prošle godine 42 bebe. Lista čekanja dosta je velika. Kapacitet dižemo na 100 mališana jer nam je apsolutno potreban. Lijepo vrijeme dopušta da se posao odradi u roku kako bismo se mogli prijaviti na natječaj za opremanje. Ako ne bude natječaja, Općina je spremna to odraditi kako bi, nakon useljenja, početkom ljeta, a s početkom pedagoške godine vrtić bio spreman za prihvat nove grupe mališana. Za dogradnju je Ministarstvo za demografiju dalo 950.000 kuna, ostalo su naša sredstva - kaže Vesić.

Karpati navodi da djeca i ona nestrpljivo promatraju dogradnju vrtića. "Što se tiče djece, bit će super. Radujemo se svi jer ćemo skratiti listu čekanja, roditelji i djeca bit će zadovoljniji uvjetima i poštovanjem državnog pedagoškog standarda. Mislim da je Općina Erdut jedna od vodećih po broju djece, koji se iz godine u godinu povećava. Hvala Općini i načelniku što su se odlučili na tu investiciju. Trenutno je 56 djece u dvije skupine, a 12 ih je na listi čekanja. S tim što već imamo predbilježbe za 1. rujna. Inače, kao vrtić odlično surađujemo s lokalnom samoupravom, svi se zajedno trudimo da djeci bude bolje", kaže Karpati. D. Pejić
OPĆINA POVEĆAVA POTPORE ZA MLADE?
Sušac, kao mlad čovjek, kazao je kako ne planira odlazak u inozemstvo, nego ovdje zasnovati obitelj, a to znači da će i on u budućnosti imati djecu. Stoga je dobro što se rade ovakvi projekti za djecu. Mnogim mjerama, kažu Sušac i Vesić, radi se na potpori mladima svih dobi, od naknada za novorođene do stipendija učenicima, nagrada studentima, sufinanciranja prijevoza, sufinanciranja vrtića... Vesić dodaje kako se razmišlja i o povećanu potpora. Sve su to mjere kojima se nastoji olakšati život mještanima.
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike