Osijek
PREDSTAVLJENI REZULTATI NOVOG PROJEKTA

"Dunav sa svojim potencijalima nudi mnogo, na nama je da osmislimo programe"
Objavljeno 20. veljače, 2019.
Jučer su predstavljani rezultati i završne aktivnosti projekta "Jačanje turističkog razvoja u prekogrančnoj regiji Srednjeg Dunava - CENTRAL DANUBE TOUR" iz EU Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije u Regionalnoj vinoteci.


Kako se moglo čuti, u sklopu projekta organizirane su enogastroradionice, Dunav Art Festival, a nedavno je završeno i studijsko putovanje za turističke agencije iz Hrvatske i Srbije. Sada slijede završne aktivnosti - predstavljanje područja Srednjeg Dunava na međunarodnom turističkom sajmu u Beogradu (od 21. do 24. veljače) i Berlinu (10. ožujka) te turistčki panel u Iloku (28. veljače), samostalno predstavljanje u Zagrebu (12. ožujka) te završna konferencija u Novom Sadu. Premijerno će biti prikazan i promotivni video nove turističke destinacije Srednjeg Dunava. Projekt je vrijedan 575.856,20 eura, vodeći partner projekta je JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, a partneri su bili Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine, Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, Dunavski centar za kompetenciju i Grad llok. Podršku u provedbi projekta pružale su turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Iloka.


Ovim se projektom želi ojačati razvoj turizma u prekograničnom području povezivanjem kvaliteta i raznolikosti turističke ponude stvaranjem i promocijom zajedničke prekogranične turističke destinacije Srednjeg Podunavlja, uz stvaranje novih tematskih ruta, umrežavanje, povećanje znanja i kapaciteta sudionika te valorizaciju turističkog potencijala cijele prekogranične regije.
- Dunav sa svojim potencijalima nudi mnogo, na nama je da osmislimo programe na široj razini, a ovaj projekt govori u prilog tome. Ovaj projekt donosi dobro ne samo nama nego i ljudima s druge dunavske obale u Srbiji. Mislim da je to put kojim trebamo ići, a župan Ivan Anušić stalno napominje kako je fokus i na turizmu u razvoju naše županije - kazao je dožupan Goran Ivanović.
Darko Pejić
Ribić: Nadamo se novim turistima
Stjepan Ribić, direktor JU ŽRA Osječko-baranjske županije, kazao je da je riječ o razvoju nove turističke destinacije i njezinoj promociji u inozemstvu. "Ovim promoviramo male OPG-ove, prirodnu i kulturnu baštinu i sve ostalo što imamo kao adute koji možda nisu dovoljno potencirani široj javnosti. Ova sredstva Europske unije pomogla su nam baš u tome. Imali smo studijska putovanja u Italiju, dolazili su nam novinari, sada ćemo Srednje Podunavlje prikazati u nadi da će privući veći broj novih turista", kazao je Ribić.
Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike