Kultura
PREDSTAVA ‘’U ZAJEDNIČKOM STANU’’

Niz izmjena ljubavnih zapleta i brzih obrata
Objavljeno 19. veljače, 2019.
VINKOVCI

Gradsko kazalište ‘‘Joza Ivakić‘‘ u Vinkovcima bilo je pretijesno za sve one koji došli pogledati odličnu predstavu N. Simon ‘‘U zajedničkom stanu‘‘ Kazališta Lecitirium.

Riječ je o komediji dvaju parova. Sudjeluju dva brata Marvin i Leo, te dvije prijateljice Jennie i Fanny. Braća su po karakteru potpuno različiti. Leo je kazališni menadžer, oženjen je i brak mu je na klimavim nogama. Pokušava ga na neki način spasiti, ali se zapravo ne trudi previše. Prijatelj je s Fanny, glumicom s kojom je u mladosti bio u vezi, pa sada pokušavaju osvježiti mlade dane. I, baš kada sve krene kako treba i kada bi se trebalo nešto dogoditi, iskrsne neki problem i ne dogodi se ništa. Marvin je pisac kojem je umrla žena i koji se teško snalazi u ulozi samca. Jennie je glumica, rastavljena je, pa Fanny i Leo rade na tome kako bi ih spojili, a u čemu i uspijevaju, no nepredviđeni problemi dovode njihovu ljubav u pitanje. U nizu komičnih obrata, brzih izmjena ljubavnih zapleta, gledatelji su se susreli i sa svakodnevnicom i bliskim okružjem koje scenskom izvedbom dobivaju literarno-dramski ugođaj prezentiran glumom sjajne glumačke ekipe.

Odlični glumci Zijad Gračić, Ksenija Pajić, Matija Prskalo i Mladen Čutura dražli su publiku u neizvjesnosti kroz cijelu predstavu što će se dogoditi, a publika je svaki dio predstave nagradila pljeskom. Kad vidite punu dvoranu, onda je i glumcima lagano igrati govorili su pojedini glumci nakon predstave.

- Divno je igrati u Vinkovcima, bila je puna dvorana i onda vam je to prvi preduvjet da se glumac osjeća sjajno, a drugo je da je vinkovačka publika, jedna školovana publika, koja je navikla na dobre glumce, dobre predstave, česta gostovanja. Mogu samo reći da mi je bilo užitak igrati. Dugo već igramo ovu predstavu, odličan je tekst, tako da nije teško igrati. Uvijek je lakše igrati dobar tekst, no kad glumac dobije loš tekst onda je teško igrati. Kad bi kroz predstavu provukli poruku, mogu reći da ih ima baš dosta, ali nekako dvoje ljudi, bez obzira na međusobnu privlačnost, ako nema razumijevanja, onda taj odnos ne može opstati. Uz privlačnost, mentalnu ili fizičku, mislim da je presudno ruzmijevanje i poštivanje partnera - rekla je Ksenija Pajić, glumica u predstavi.

Prema riječima glumca Zijada Gračića dojmilo ga je to kako je vinkovačka publika primila predstavu, jer kako kaže cijeli svoj život kad god igra na daskama koje život znače u Vinkovcima, on se osjeća izvrsno.

- Uvijek je to neki topli doček, velika gostljubivost, jer u Vinkovcima imam mnogo prijatelja koje sam stekao na Festivalu glumca, do ostalih predstava. Drago mi je da je vinkovačka publika uživala - rekao je Zijad Gračić.

Koliko je bila predstava odlična, dovoljno u prilog tome govori činjenica da su ih gotovo četiri puta zvali na naklon, a sve popraćeno dugotrajnim pljeskom ispunjenog do posljednjeg mjesta vinkovačkog kazališta.
M. Kokaj
Gradsko kazalište ‘’Joza Ivakić’’ dočekalo je predstavu ‘’U zajedničkom stanu’’ rasprodanom dvoranom
Možda ste propustili...

DIGITALNA ETIKA I PERSPEKTIVE DIGITALNE ETIKE U NOVOJ

Možemo li pratiti nove tehnologije?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SKLOPU 26. FESTIVALA GLUMCA

Glumačkom velikanu Ivi Gregureviću odali počast članovi HDDU-a

2

U OSIJEKU DODIJELJENA NAGRADA "ANTO GARDAŠ"

"(Z)ezopove basne” Silvije Šesto najbolja knjiga za djecu

3

OTVORENA 12. IZLOŽBA HT NAGRADA ZA SUVREMENU UMJETNOST U MSU-U ZAGREB

Prve tri nagrade Damiru Očku, A. Kulunčić i Svenu Klobučaru