Osijek
SASTANAK U “RIJECI LJUBAVI” O SUSTAVU DONIRANJA HRANE

U Osijeku regionalna banka hrane?
Objavljeno 18. veljače, 2019.
Rijeka ljubavi bila je domaćin sastanka s doc. dr. sc. Anom Bobinac, predstavnicom tima za izradu Studije izvodljivosti osnivanja Banke hrane u Hrvatskoj pri Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Bobinac je došla vidjeti kako funkcionira osječka socijalna samoposluga i kojim kapacitetima raspolaže. Studiju financira Ministarstvo poljoprivrede, a na sastanku su sudjelovale i predsjednica humanitarne udruge „Rijeka ljubavi“ Štefica Čučak, članica radne podskupine za smanjenje bacanja hrane, voditeljica programskog poslovanja CEIP Tanja Popović Filipović, voditeljica projekta FEAD 2 Tatjana Totić i administrativna djelatnica Rijeke ljubavi Amalija Kramarić.

Studija izvodljivosti pokazat će kako unaprijediti postojeći sustav doniranja hrane radi bolje organizacije, dodatne opreme, broja ljudi i slično. Osnovna je želja kroz Studiju izvodljivosti ponuditi rješenja koja će omogućiti što manje gladnih u Hrvatskoj te dovesti do što manje količine otpada od hrane. Na sastanku je donesen zaključak o potrebi regionalizacije pružanja usluga posredovanja s hranom za građane u potrebi kao i o potrebi edukacije potencijalnih donatora o benefitima doniranja, ali i stalne financijske podrške države socijalnim samoposlugama.

Bobinac je izrazila zadovoljstvo radom „Rijeke ljubavi“ i njezinim smještajnim kapacitetima, a financiranim eropskim novcem. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike