Regija
PROGRAM PREKOGRANIČNE SURADNJE INTERREG

Slatina i Szigetvar dogovorili nastavak suradnje
Objavljeno 16. veljače, 2019.

SLATINA - Grad Slatina, Glazbena škola Milka Kelemena i Dječji vrtić Zeko ostvarili su uspješnu suradnju s Gradom Szigetvarom i mađarskim institucijama na prvi poziv Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Tim povodom Slatinu su uoči vikenda posjetili predstavnici Szigetvara kako bi dogovorili nastavak te uspješne suradnje.
Iz Mađarske su došli voditeljica Povjerenstva za kulturu, mladež i građanske odnose Szigetvara Andrea Málek, direktor Glazbene škole Weiner Leo Szigetvar András Deichler, direktorica Dječjeg vrtića Szigetvar Jolán Hegedüs, voditelj projekata Gábor Kovács i prevoditeljica Anna Pogács, a dočekali su ih gradonačelnik Denis Ostrošić sa suradnicama Vesnom Klement i Verom Radaš, ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatine Tea Fišer i viša stručna suradnica za pripremu i provedbu projekata pri GRAS-u Marija Boroša, ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Antonio Brzica i ravnateljica Dječjeg vrtića Zeko Sanela Valpovac.
Na sastanku je dogovorena zajednička prijava projekata na drugi poziv Programa Inetrreg, otvoren do 3. svibnja. Prema dogovorenim prioritetima, projekti će se odnositi na turističke atrakcije u okviru održivog korištenja prirodne i kulturne baštine, obuhvatit će tematsku suradnju glazbenih škola, te projekte dječjih vrtića u okviru suradnje obrazovnih ustanova. 
Slijedi konkretiziranje projektnih ideja, a njihovi detalji bit će razmotreni na sljedećem sastanku u Mađarskoj. Petar Žarković

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UDRUGA KOJA ŠIRI ENTUZIJAZAM I POMAŽE ZAJEDNICI

“Avantura” - dokaz da mladi mogu dobro živjeti u selu

2

U NEDJELJU EURO I IZBORI ZA VMO

Na izborima za VMO u Đakovu čak 38 lista

3

KOMUNALNO PRISTANIŠTE

Otvorena Marina sa 140
vezova za čamce i brodice