Osijek
NOVO/STARO VODSTVO IZVIĐAČA

Zlatko Nikšić na čelu "Slavonskog hrasta"
Objavljeno 16. veljače, 2019.
Udrugu izviđača "Slavonski hrast" u sljedećem dvogodišnjem razdoblju i dalje će voditi predsjednik Zlatko Nikšić, uz pomoć dvaju dopredsjednika, Silvija Tibora Kovača i Zdenka Popovića. Taj je vodeći trojac izabran na skupštini koja je prihvatila izvješće o radu za proteklu godinu u kojoj je bilo mnogo važnih aktivnosti od kojih treba istaknuti prije svega provedbu projekata "Izviđačka učionica u prirodi" i "Djeluj pozitivno - nisi sam", koji su ostvareni uz potporu Grada Osijeka.


- Osim toga, u protekloj su godini nastavljene, uz potporu Zaklade Slagalica, aktivnosti na uređenju Izviđačkog parka na jezeru "Bajer" u GČ Jug 2. Izviđači "Slavonskog hrasta" posebno su ponosni na činjenicu da je Izviđački park u tom dijelu grada postao mjesto okupljanja i druženja svih građana pod motom "Djelić prirode u našem susjedstvu" - kaže tajnik Zorislav Babić.


Skupština je također usvojila i vrlo ambiciozan plan rada za sljedeće razdoblje u kojem važno mjesto zauzimaju edukacija i osposobljavanje volontera za provedbu programskih aktivnosti te organizacija Izviđačkog ljetnog kampa na otoku Prviću, u suradnji sa Savezom izviđača Osječko-baranjske županije.
- U godini u kojoj osječki izviđači obilježavaju stotu obljetnicu pisane povijesti izviđačkog - skautskog pokreta u našem gradu „hrastovci“ će proslaviti i dva svoja važna jubileja: 25. obljetnicu djelovanja udruge, ali i pedeset godina od osnivanja Odreda izviđača zrakoplovaca „Franjo Kluz“, čiju tradiciju i kontinuitet djelovanja nosi udruga „Slavonski hrast“. Važna društvena priznanja poput Povelje zahvalnosti i Zelene povelje Osječko-baranjske županije te Pečata Grada Osijeka potvrda su doprinosa koji udruga svojim aktivnostima daje lokalnoj zajednici. Tim je povodom za 23. veljače zakazana svečana sjednica skupštine s akademijom na kojoj će, uz prigodni program, biti dodijeljena spomen-priznanja zaslužnim članovima i svima koju su djelovanju udruge dali svoj doprinos – najavljuje Babić. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike