Regija
NAKON ODLUKE VRHOVNOG SUDA

Radnici tvornice kombajna vratili se u hale i za strojeve
Objavljeno 8. veljače, 2019.
ŽUPANJA

U petak su se radnici županjske tvornice kombajna Same Deutz Fahr Žetelice d.o.o. vratili u hale i redovito obavljaju svoje poslove nakon štrajka koji je započeo 9. siječnja.

- Središnjica našeg sindikata donijela je odluku o prekidu štrajka jer je Vrhovni sud odlučio da je štrajk nezakonit i mi tu odluku poštujemo. Radnici su na svojim radim mjestima, ali mi i dalje ostajemo kod svojih zahtjeva, zbog kojih smo i pokrenuli štrajk, i ustrajat ćemo do njihova ispunjenja - kaže Marko Ivkošić, predsjednik Štrajkaškog odbora i sindikalni povjerenik SDF-a Žetelica.

Nakon što je Vrhovni sud Hrvatske promijenio odluku Županijskog suda u Vukovaru, prema kojoj je štrajk zaposlenika županjske tvornice kombajna, koji je započeo 9. siječnja, ocijenjen zakonitim, donio je 30. siječnja konačnu presudu da je štrajk ipak nelegalan. To je bio odgovor na žalbu poslovodstva županjske tvornice koju je dostavio Vrhovnom sudu kao drugostupanjskom sudu. Naime, odmah nakon što je Sindikat metalaca Hrvatske najavio štrajk zaposlenika Same Deutz Fahr Žetelice, koji su tražili povećanje brutoplaće od 740 kuna na svim razinama, plus osam posto dodatka na posebne uvjete rada u proizvodnji, poslodavac je negirajući legitimnost štrajka uputio tužbu vukovarskom Županijskom sudu zahtijevajući da se štrajk proglasi nezakonitim, a radnicima zabrani štrajkanje. Potom su se Vrhovnom sudu žalili na presudu Županijskog suda koji je odlučio u korist radnicima.M.F.
Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

Najčitanije iz rubrike