Autoglas
PRIČA SE NASTAVLJA

Peta generacija Renaulta Clija prava je ikona novog naraštaja
Objavljeno 5. veljače, 2019.
Uz novu tehnologiju, novi Renault Clio uzeo je ono najbolje od prethodnika

Renault je prije nekoliko dana predstavio novi Clio, petu generaciju ikone automobilskog svijeta prodane u oko 15 milijuna primjeraka. Prvi Clio predstavljen je 1990. i postao je jedan od najprodavanijih modela Grupe Renault diljem svijeta. Clio je najpopularniji automobil u Francuskoj, a na vrhu B-segmenta u Europi nalazi se od 2013.

Novi Clio sada je još moderniji i sportskiji, a zadržao je DNK kojemu duguje svoj uspjeh u posljednjih gotovo 30 godina. Razvijen je imajući na umu prednosti svake od prethodnih četiriju generacija. Kao i prva generacija, novi Clio "ima sve naznake izvrsnog vozila." Novi Clio opremljen je tehnologijama iz vozila višeg razreda kao što su Mégane i Espace. Od Clija druge generacije preuzeo je pak prostranosti i udobnost. Kao i Clio treće genaracije, novi Clio dovodi nas u novu eru glede dojma i kvalitete. Od Clija četvrte generacije najnoviji model naslijedio je snažan dizajn.

Novi Clio dizajniran je prema načelu "evolucije i revolucije" te piše nova pravila svojim zrelijim dizajnom karoserije i posve preuređenom unutrašnjošću. Isklesane linije i odvažniji prednji kraj daju novom Cliju nov život i suvremen izgled, ali on istovremeno zadržava svoju prepoznatljivost iako je sastavljen od posve novih elemenata. U unutrašnjosti je revolucija odmah vidljiva. Posve redizajnirana unutrašnjost nadahnuta je višom klasom kako u smislu dojma kvalitete tako i u smislu dostupne tehnologije. Te prednosti koriste svim vozačima jer im donose veći stupanj praktičnosti i jednostavnosti upotrebe.

- Clio pete generacije za nas je iznimno važan jer je riječ o najprodavanijem automobilu tog segmenta i drugom najprodavanijem automobilu uopće u Europi. Clio je ikona, a u najnovijem modelu preuzete su sve najbolje značajke prethodnih generacija. Vanjski dizajn Clija IV oduševio je kupce, pa smo odlučili zadržati taj DNK, ali novom modelu dodati još malo suvremenosti i elegancije. U unutrašnjosti se dogodila prava revolucija te su znatno povećani dojam kvalitete, profinjenost i tehnologija. Ovo je najbolji Clio dosad - rekao je Laurens van den Acker iz odjela za dizajn.

Milan Bugarić
RENAULTOV HIT U LOVU NA REKORD
S obzirom na fascinantnu prodajnu brojku od 15 milijuna primjeraka, iz Renaulta ne sumnjaju da će i peta generacija Clija ostvariti dobar prodajni rezultat kako u Francuskoj tako i u drugim državama Europe te na drugim kontinentima. Renault Clio pete generacije bit će jedna od zvijezda Renaultova štanda na predstojećem Salonu automobila u Ženevi.