Osijek
AKCIJA UDRUGE 9 ŽIVOTA

Cijepljenje i čipiranje mačaka
Objavljeno 22. siječnja, 2019.
Udruga 9 života 2018. godine započela je praksu čipiranja mačaka pri udomljivanju, što se pokazalo izuzetno dobrim pothvatom. - Možemo reći da smo pokrenule pozitivan trend, na koji smo jako ponosne. Stoga je Udruga 9 života u suradnji s veterinarskom ambulantom Fury organizirala akciju čipiranja i cijepljenja protiv mačjih zaraznih bolesti po cijeni od 180 kuna. Moderna tehnologija promijenila je puno toga. Jedna od promjena je i pronalaženje izgubljenih ljubimaca - ističu iz Udruge 9 života.

Nekad su, ako ste izgubili svoju mačku, šanse da će tu ju ponovno naći bile malene, no sada se i to promijenilo. Mikročip je malena kapsula ovalna oblika veličine zrna riže napravljena od stabilnog, čvrstog materijala i potpuno je bezopasna. On sadržava podatke, odnosno identifikacijski broj, koji se može očitati čitačem koji ima svaka veterinarska služba. Identifikacijski broj otkriva podatke o skrbniku (adresa, broj telefona, OIB), kao i osnovne informacije o životinji te podatke o obavljenoj kastraciji, cijepljenju i slično. Čip se stavlja ispod kože, točnije, između lopatica, i netoksičan je, što znači da neće prouzročiti nelagodu ili alergijske reakcije u vašeg ljubimca. Umeće se injekcijom pa je nalik na cijepljenje i nije bolno.

Za čipiranje godine nisu toliko važne, već se i mačići s napunjenih pet tjedana mogu čipirati. Važno je da mikročip sadržava sve ispravne podatke o vlasniku.

Ako je došlo do promjene podataka, treba ih javiti u veterinarsku ambulantu u kojoj je obavljeno čipiranje, kako bi se oni što prije unijeli. I.A.
Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike