Osijek
DOKKICA PRIMA PRIJAVE

Festival petominutnih učeničkih igrokaza
Objavljeno 22. siječnja, 2019.
Dječja osječka kreativna kućica i ove godine, u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku, organizira, osmi zaredom, Festival petominutnih učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni. Pozivaju stoga učiteljie i nastavnike (voditelje dramskih skupina) koji žele sa svojim učenicima sudjelovati u Festivalu učeničkih igrokaza da iskaz interesa pošalju najkasnije do 31. siječnja na e-mail adresu udruge: udruga.dokkica@gmail.com.

Ove će se godine Festival održati 18. ožujka u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Obrazac se prijave nalazi na web-stranici Dokkice, a potrebno ga je ispuniti i poslati najkasnije do 1. ožujka. Teme su petominutnih igrokaza slobodne ili dječja prava.

Podsjetimo, POZOR! Plivamo na sceni projekt je nastao 2012. kao ideja o promociji scenskog stvaralaštva osnovnoškolske djece, i to kao natjecanje u petominutnim izvedbama učeničkih igrokaza nastalih u sklopu školskih dramskih grupa, koja na taj način imaju priliku glumiti na pravim kazališnim daskama. Ideju je prihvatilo Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku te postalo partner u organizaciji tog događaja, koji se održava već šest godina zaredom u povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (20. ožujka) i Svjetskog dana lutkarstva (21. ožujka). Prve je dvije godine događaj organiziran kao natjecanje, a proteklih pet godina organizatori su odlučili događaj organizirati kao festival učeničkih igrokaza. I.R.G.
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike