Regija
ŠTO MIHOLJČANE OČEKUJE U 2019.?

Prošireni vrtić, kanalizacija, srednja škola...
Objavljeno 10. siječnja, 2019.
DONJI MIHOLJAC

Gradnja nove srednje škole, komunalne infrastrukture u industrijskoj zoni, nogostupa, proširenje i uređenje dječjeg vrtića i energetska obnova kuglane samo su neki od projekata u Donjem Miholjcu u ovoj godini.

Projekt gradnje komunalne infrastrukture u industrijskoj zoni Janjevci, vrijedan 15 milijuna kuna, jedan je od najvažnijih.

- Ovaj projekt je od iznimne važnosti za grad Donji Miholjac. Zahvat obuhvaća gradnju kanalizacijske, vodovodne, elektroenergetske i plinske mreže te pristupne ceste i pješačkih staza. Radovi će vjerojatno potrajati dvije godine. Realizacijom ove kapitalne investicije riješit ćemo preostalih 40 posto nesagrađene infrastrukture u našoj zoni koja se prostire na 126 hektara i jedna je od najvećih u Hrvatskoj - govori gradonačelnik Goran Aladić. Dodaje kako konačno počinje i gradnja nove srednje škole, koja je u planu već nekoliko godina.

- Nadam se da će Županija uskoro raspisati natječaj za odabir izvođača radova i da će u proljeće krenuti radovi na gradnji nove škole koja je planirana u dvije godine. I nastavnici i učenici zaslužuju novu školu jer njihovi mjesečni i godišnji rezultati to potvrđuju - ističe Aladić.

Tijekom ove godine počet će energetska obnova zgrade kuglane u vrijednosti od 800.000 kuna te sanacija druge faze odlagališta otpada. Planirana su i dva dječja igrališta, vodovod do izletišta Stara Drava, natkrivanje tržnice i osvjetljavanje obilaznice. Očekuje se i početak radova na gradnji mrtvačnice i parkirališta kod groblja Sv. Križa.

Među projektima koji će se ove godine provesti je i gradnja novih nogostupa u dijelu Vatroslava Lisinskog, Andrije Kačića i Stjepana Radića. U tim ulicama nogostupi postoje, ali su, kaže gradonačelnik Aladić, devastirani i oštećeni. Također, u planu je gradnja nogostupa i u ulicama gdje ih nema, a postoji potreba.

Trenutačno je u tijeku dogradnja i rekonstrukcija Dječjeg vrtića Pinokio koja će koštati oko 2,4 milijuna kuna. Ovaj projekt s 1,5 milijuna kuna sufinancira Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku, dok ostatak treba osigurati grad Donji Miholjac. Dograđeni objekt moći će primiti 50 djece, koliko ih svake godine ostane neupisano. Uz dogradnju novog, pristupit će se unutrašnjem uređenju postojećeg objekta.

Treba napomenuti da je tu još i međunarodni projekt gradnje biciklističke staze u vrijednosti od tri milijuna kuna koji je još u evaluaciji. Na listi očekivanih projekata je i energetska obnova zgrade u kojoj je smješten Centar za socijalnu skrb, HZZO i HZZ, u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna.S.Fridl
NA1030 vid atus

labessentem il utem

Otic moridiensus

Omaior iae atilis ad a dem maximmorit; ide diessus, tu quo hilicia chuidi iam aderit L. Opio, serfecondame facerus, nontrae perbis cae intilicere tem, clego notia iam adducon diuropor aticus; hebatquos larem ad cotilinatur. Sati, conequem interfex nos orum dium in tatio includetrum paturop teatiller que publistiam imis ses faccierfero moentelus, morumuli, fuem nos hente atantum sent. Optist et? Opicia adeo, vit, quo unte cae ius publis sensulis ac inprorudam publius,Ria exceaquam et qui as volorere, vellore, quam, intem re, quis ari comnihil id mos quaecat iantemquiam que vero odis delici quunt faccaborum fugit, omnit porepud antibus tiorro od etur audae pra nonseque debitate sam re pratis solo eosantur? Natus.Solligent, oditatur, unte maximpel ipsant, cusam, et lab int volorrorem enit ommolup tatecte estis ad ulparunti a vendae sint et maionsequi omnihic tet a vendae sina vendae sina vendae serro occum etum atis es di tem hariasperume volore, suntiaOditiorum est quides
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

Najčitanije iz rubrike