Osijek
OSJEČKA ORQA U LAS VEGASU NA CES-U 2019.

Naočale za dron oduševile
Objavljeno 9. siječnja, 2019.
Nakon što je autorskom inovacijom pobijedila na hrvatskom natjecanju tehnoloških ideja, popularnom Idea Knockoutu 2018., osječka tvrtka Orqa time je zavrijedila i put u Las Vegas na najveći Sajam potrošačke elektronike - CES 2019. Upravo ondje se Ivan Jelušić, Srđan Kovačević i Vlatko Matijević, suosnivači ove tvrtke, nalaze ovih dana, gdje svoje specijalizirane FPV (eng. first person view) naočale za upravljanje dronovima predstavljaju najvećim svjetskim investitorima i distributerima.

Kako prenosi portal bug.hr, s mjesta događaja u Las Vegasu, Orqine naočale odmah su oduševile mnoge posjetitelje CES-a, pa je njihov štand "okupiran" od samog početka sajma. Tako se navodi kako su, između ostalih, osječke naočale za upravljanje dronovima došli isprobati čak i predstavnici Amazona, Foxconna, ali i Pentagona, kojima one mogu pomoći u poslovanju i radnim procesima.

Naravno, ovaj veliki uspjeh, koji je tek u začetku, nije prošao nezapaženo ni u "rodnom gradu" tvrtke jer je gradonačelnik Osijeka, Ivan Vrkić protagonistima već čestitao na samom odlasku u Las Vegas. "Bravo! Naši izvrsni Osječani još jednom su potvrdili svoju vrijednost u svijetu. Pročitajte - budite ponosni - čestitajte!" napisao je gradonačelnik Vrkić na svom Facebook profilu, ne krijući zadovoljstvo što će predstavnici Orqe na globalnoj razini prezentirati Osijek kao pravo tehnološko središte. Mr.M.
Najčitanije iz rubrike